Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Jak to jest zrobione: Buraki drogowe na skuterach i motocyklach

Jak to jest zrobione: Buraki drogowe na skuterach i motocyklach

Buraki - tak często określa się drogowe przypadki, które nie potrafią się podporządkować ogólnie przyjętym normom społecznym oraz kodeksowi ruchu drogowego. Są królami szosy i ich najważniejszymi uczestnikami, oczywiście w ich rozumieniu.

Opinie 17 października 2014 17 komentarzy
Jazda samochodem na prawo jazdy AM. Co mi grozi?

Jazda samochodem na prawo jazdy AM. Co mi grozi?

Czy mając prawo jazdy AM mogę jeździć samochodem? Czy w razie kontroli dostanę 300 czy 500 PLN mandatu? Czy dostanę za to punkty karne? Takie pytania ostatnio nadzwyczaj często pojawiają się zarówno na naszym Forum jak i na skrzynce redakcja@skuterowo.com.

Opinie Prawo 15 października 2014 0 komentarzy
Romet Pony (motorynka): Moje największe marzenie

Romet Pony (motorynka): Moje największe marzenie

Niesamowite w jakich czasach żyjemy... rozwój technologii sprawia, że samochody zaczynają samodzielnie parkować, a jednoślady mają w sobie kilka kilogramów elektroniki odpowiedzialnej za dawkowanie paliwa, hamowanie, optymalne przyśpieszanie, a nawet zmienianie biegów. W tym pędzie jednak wielu z nas tęskni za przeszłością...

Opinie 09 października 2014 3 komentarzy
Z tych polskich motoryzacyjnych dokonań jestem dumny

Z tych polskich motoryzacyjnych dokonań jestem dumny

Nie mamy własnych samochodów, którym zachwyca się cały świat. W motocyklach jest iskierka nadziei, ale póki co też nikt o nas nie wie. Jednak czy na pewno? Nie każdy wie, że w Polsce robi się naprawdę wiele z czego możemy być naprawdę dumni.

Opinie 30 września 2014 0 komentarzy
Kogo Policja najczęściej zatrzymuje do kontroli?

Kogo Policja najczęściej zatrzymuje do kontroli?

Oczywiście tych co łamią w rażący sposób przepisy. Wiadomo - Policjanci są najbardziej wyczuleni na punkcie prędkości oraz wyprzedzaniu. Jednak dzisiaj nie będzie o drogówce, ale o tajnych policyjnych wywiadowcach, którzy również mogą nas przydybać i nie tylko wlepić mandat.

Opinie 18 września 2014 15 komentarzy
Nowy Motocykl Sokół: To test polskiej myśli technicznej

Nowy Motocykl Sokół: To test polskiej myśli technicznej

Po 75 latach znalazła się grupa miłośników, która postanowiła wskrzesić legendarnego Sokoła. Jak podkreślają autorzy tego projektu to jedyny produkowany aktualnie w Polsce motocykl, co jest godne ogromnej pochwały, bowiem to decyzja bardzo odważna.

Opinie 17 września 2014 0 komentarzy
Za co motocyklista może stracić prawo jazdy?

Za co motocyklista może stracić prawo jazdy?

Całkiem niedawno w Skuterowo.com pisaliśmy o coraz częstszych przypadkach odbierania praw jazdy polskim kierowcom - zarówno motocykli, jak i samochodów osobowych czy ciężarowych. W wielu przypadkach zasadność takiego postępowania policji jest dyskusyjna, jednak czy w tym przypadku również są wątpliwości?

Opinie 12 września 2014 5 komentarzy
Motocykle i skutery na raty: Kupić na kredyt czy za gotówkę?

Motocykle i skutery na raty: Kupić na kredyt czy za gotówkę?

Dziś Skuterowo.com odpowie na kilka pytań - czy warto kupić nowy jednoślad na raty, albo w kredycie/leasingu? A może lepiej wybrać coś używanego za gotówkę? Jakich form finansowania unikać, a jakie warto polecić? Ile trzeba zarabiać, aby otrzymać pozytywną decyzję kredytową na zakup dwóch kółek?

Opinie Porady 05 września 2014 1 komentarz
O wrogości do policji i hasłach typu “HWDP”: Naszym zdaniem

O wrogości do policji i hasłach typu “HWDP”: Naszym zdaniem

Dość powszechna jest w Polsce wrogość do policji. Z reguły im młodszy obywatel tym jest ona większa i bardziej eksponowana, choć można spotkać się wyjątkami. To samo dotyczy funkcjonariuszy drogówki, mandatów, kontroli, czepiania się i powszechnego łamania przepisów "na złość policji". Czy to ma sens?

Opinie 02 września 2014 0 komentarzy
Dojazd skuterem/motorowerem do szkoły. Czy to dobry pomysł?

Dojazd skuterem/motorowerem do szkoły. Czy to dobry pomysł?

To marzenie wielu - podjechać swoją maszyną pod szkołą i z dumą zaparkować. Jednak w naszym kraju to dość ryzykowne zarówno dla nas, jak i dla naszego sprzętu. Dlaczego? Dziś wyjaśniamy w Skuterowo.com jednocześnie licząc na Wasze doświadczenia oraz opinie.

Opinie Porady 01 września 2014 17 komentarzy
Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125 to już nieprodukowany model Hondy (2001-2012). Rewelacyjnie sprawdza się nie tylko na zwykłym asfalcie, ale również na drogach szutrowych, co czyni go wręcz idealną maszyną o przeznaczeniu turystycznym. To właśnie Hondą Varadero 125 mogliśmy i nadal możemy wybrać się w daleką podróż nie przejmując się zupełnie niczym.

Opinie 29 sierpnia 2014 2 komentarzy
Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Wczoraj pisaliśmy o zapowiedzi policji dotyczącej częstych kontroli motocyklistów 125 ccm. Dziś, niejako w odpowiedzi na ten artykuł artykuł otrzymaliśmy list od naszego czytelnika Rafała. Lektura musimy przyznać ciekawa, a jednocześnie prowokująca do uderzenia pięścią w stół.

Opinie 26 sierpnia 2014 15 komentarzy
Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125 to absolutny hit japońskiej myśli technicznej. Super design, powalające osiągi (jak na 125 ccm) i legendarna jakość. Tej motocykl był i jest marzeniem ogromnej rzeszy jednośladowców. Niestety jego produkcja zakończyła się w 2003 roku.

Opinie Porady 22 sierpnia 2014 4 komentarzy
Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Przez ostatnie pięć miesięcy policjanci z drogówki zatrzymali już ponad 5,6 tys. praw jazdy za, jak to się fachowo określa "rażące łamanie przepisów ruchu drogowego". W samym lipcu funkcjonariusze odebrali 1.500 dokumentów.

Opinie 18 sierpnia 2014 1 komentarz
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Znak B-14: zakaz wjazdu pojazdów z towarami…

Znak B-14: zakaz wjazdu pojazdów z towarami…

30 grudnia 2010

Znak B-14 - zakaz wjazdu pojazdów z towarami, które mogą skazić wodę.Znak zakazuje ruchu pojazdów przewożących w ilościach, dla których jest wymagane oznakowanie pojazdu tablicami ostrzegawczymi barwy pomarańczowej, towary klas ADR

Prawo0 opinii

INCA w maju obniża ceny, nawet o 700 PLN

INCA w maju obniża ceny, nawet o 700 PLN

11 maja 2010

INCA, jedna z najmłodszych marek na polskim rynku wdraża akcję Wielka Majówka, obniża ceny na wybrane modele. Do końca maja kupując jeden z wybranych skuterów Sprint, Spartan lub Wiki można zyskać nawet 500 PLN

Nowości8 opinii

Kaski są dla mięczaków

Kaski są dla mięczaków

09 czerwca 2010

Ceny benzyny znowu w górę. Od dziś  (środa 29 maja) PKN Orlen podnosi od środy hurtowe ceny benzyny bezołowiowej Eurosuper 95 o 40 zł, benzyny bezołowiowej Super Plus 98 o 30 zł i oleju napędowego o 17 zł na tysiąc litrów. Oznacza to, że na stacji benzynowej ceny wzrosną o około 3-4 grosze na litrze. […]

Bezpieczeństwo Prawo16 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.