Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125 to już nieprodukowany model Hondy (2001-2012). Rewelacyjnie sprawdza się nie tylko na zwykłym asfalcie, ale również na drogach szutrowych, co czyni go wręcz idealną maszyną o przeznaczeniu turystycznym. To właśnie Hondą Varadero 125 mogliśmy i nadal możemy wybrać się w daleką podróż nie przejmując się zupełnie niczym.

Opinie 29 sierpnia 2014 2 komentarzy
Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Wczoraj pisaliśmy o zapowiedzi policji dotyczącej częstych kontroli motocyklistów 125 ccm. Dziś, niejako w odpowiedzi na ten artykuł artykuł otrzymaliśmy list od naszego czytelnika Rafała. Lektura musimy przyznać ciekawa, a jednocześnie prowokująca do uderzenia pięścią w stół.

Opinie 26 sierpnia 2014 15 komentarzy
Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125 to absolutny hit japońskiej myśli technicznej. Super design, powalające osiągi (jak na 125 ccm) i legendarna jakość. Tej motocykl był i jest marzeniem ogromnej rzeszy jednośladowców. Niestety jego produkcja zakończyła się w 2003 roku.

Opinie Porady 22 sierpnia 2014 4 komentarzy
Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Przez ostatnie pięć miesięcy policjanci z drogówki zatrzymali już ponad 5,6 tys. praw jazdy za, jak to się fachowo określa "rażące łamanie przepisów ruchu drogowego". W samym lipcu funkcjonariusze odebrali 1.500 dokumentów.

Opinie 18 sierpnia 2014 1 komentarz
Masz za głośny wydech? Dostaniesz mandat oraz zakaz jazdy. I słusznie

Masz za głośny wydech? Dostaniesz mandat oraz zakaz jazdy. I słusznie

Wbrew pozorom polskie prawo definiuje jak głośny może być nasz jednoślad. Dla motorowerów i motocykli o pojemności do 125 ccm jest to 94, a większych maksymalnie 96 dB. Sonometry (homologowane urządzenia do pomiaru hałasu) są na wyposażeniu coraz większej liczby patroli drogówki.

Opinie 14 sierpnia 2014 5 komentarzy
Bojkot: Polacy nie chcą tankować na stacjach Lukoil?

Bojkot: Polacy nie chcą tankować na stacjach Lukoil?

Temat stacji benzynowych Lukoil wraca. Wraz z wprowadzeniem embarga na produkty importowane z Polski coraz liczniejsza rzesza kierowców namawia do omijania rosyjskich "wodopojów" dla naszych maszyn szerokim łukiem. Jednak czy to ma sens?

Opinie 12 sierpnia 2014 4 komentarzy
Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Polskie autostrady zarówno dla motocyklistów jak i puszkarzy to prawdziwy koszmar. Nie dość, że ich nie mamy, nie dość, że budujemy je najdrożej to w dodatku istniejące odcinki trzeba omijać, żeby... nie stać w korku. To prawdziwy polski ewenement, patologia i kuriozum.

Opinie 29 lipca 2014 1 komentarz
Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Wczoraj przywoływaliśmy nowe zjawisko polecające na zakupie motocykla 125 ccm i zwiększeniu jego pojemności bez zgłaszania tego faktu do ubezpieczyciela czy wydziału komunikacji. Opisaliśmy również cały szereg konsekwencji czym wzbudziliśmy nieco kontrowersji.

Opinie Prawo 29 lipca 2014 22 komentarzy
Swap moto 125 na 200 albo 300 cm3. Życzymy powodzenia

Swap moto 125 na 200 albo 300 cm3. Życzymy powodzenia

No i się zaczęło. Mamy podpisaną ustawę o 125 ccm na B, nawet jest już opublikowana w Dzienniku Ustaw i czeka na wejście w życie. Motocykl 125 to super sprawa, jednak nawet takie udogodnienie jak brak konieczności robienia oddzielnego prawka to dla wielu za mało!

Opinie 28 lipca 2014 35 komentarzy
Szeryfowie, strażnicy Texasu: Jak (nie) działa jazda na suwak w Polsce

Szeryfowie, strażnicy Texasu: Jak (nie) działa jazda na suwak w Polsce

Temat może nie dotyczy w pełni jednośladów... Jednak dziś dwa przykłady: edukacyjnego wkładu pewnego kierowcy motocykla oraz dowód na to jak należy walczyć z tym zjawiskiem - finał zgłoszenia zachowania pewnego "Strażnika Texasu" z Toyoty, tamującego ruch na wylocie ze Stolicy.

Blogi Opinie 25 lipca 2014 2 komentarzy
125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

Poszliśmy za zachodnim przykładem. Tak, jak np. w Czechach, Włoszech, Niemczech, Francji, Hiszpanii w Polsce po 24.08.2014 będzie można jeździć motocyklem 125 cm3 posiadając jedynie kat. B. Po kraju przelewa się fala zachwytu oraz fala grozy.

Opinie Prawo 25 lipca 2014 25 komentarzy
Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Kontynuujemy naszą serię. W części drugiej chcemy Wam pokazać paletę aktualnie produkowanych motocykli 125 cm3 marki Junak. Wkrótce, systematycznie będziecie mieli możliwość okrywania kolekcji również innych producentów. Dziś przyglądamy się Junakowi.

Opinie 23 lipca 2014 0 komentarzy
Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Zdania są podzielone co do podpisanej wczoraj przez Prezydenta nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami. Wśród nich znajdują się zarówno orędownicy jak i przeciwnicy nowych przepisów o motocyklach 125 na kat. B prawa jazdy. Jakie jest Wasze zdanie?

Opinie 17 lipca 2014 11 komentarzy
Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Krystian Plato testował nową Hondę MSX 125. To mały i co tu ukrywać - mocno budżetowy motocykl klasy 125, jednak czy cena jest jego wadą? Honda MSX budzi ogromne zainteresowanie w salonach dealerskich w związku z nowymi przepisami dotyczącymi rozszerzenia kompetencji prawa jazdy kat. B.

Opinie 07 lipca 2014 0 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Toros Fresco 50: Test Wideo

Toros Fresco 50: Test Wideo

15 października 2012

Duże skutery za niewielkie pieniądze? Istnieją takie? Toros Fresco 50 upewnia nas w przekonaniu, że jednak tak. Za 3 tysiące dostajemy dwa koła, dużą kanapę, w miarę niezawodny silnik i sporo zabawy. Zobacz test wideo, poznaj opinie Skuterowo.com.

Wideo1 opinia

Toros Fresco 50: Wkrótce Test

Toros Fresco 50: Wkrótce Test

08 września 2012

Tani, może potraktowany nieco z pominięciem dbałości o detale, ale jeżdżący i świetnie sprzedający się na polskim rynku - Toros Fresco 50, to gość tego weekendu ze Skuterowo.com.

Informacje4 opinii

Junak: Wprowadzimy skutery i motocykle 125 ccm

Junak: Wprowadzimy skutery i motocykle 125 ccm

02 czerwca 2014

Po pierwszych doniesieniach o zmianie przepisów (skuter na prawo jazdy kat. B) w branży zawrzało. Przyznaje to w przesłanym oświadczeniu Karol Kopytek, przedstawiciel marki Junak.

Informacje0 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.