Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Wyniki sprzedaży jednośladów 125 ccm na prawo jazdy B po pierwszym kwartale od zmiany w przepisach o kierujących pojazdami potwierdzają, że nowelizacja istotnie wpłynęła na rynek motocykli i zachowania konsumentów.

Opinie 22 grudnia 2014 0 komentarzy
Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Zmiany w prawach jazdy przyniosły również zmiany na rynku 50ątek. Jaki zatem używany skuter 50 ccm wybrać? Szał na 125ątki sprawił że dotychczasowi właściciele pięćdziesiątek chętnie przesiadają się na większe pojemności (125 ccm).

Opinie Porady 18 grudnia 2014 0 komentarzy
Moto Magnus Retro 125: Zobacz co oferuje

Moto Magnus Retro 125: Zobacz co oferuje

Moto Magnus Retro 125 to nowość 2014 roku na rynku 125ątek. Skuter utrzymany w stylistyce retro przyciąga wzrok klasycznymi liniami i masą chromowanych dodatków. Bardzo przyjemnie wyglądają też oryginalne, czarno białe opony.

Opinie 15 grudnia 2014 0 komentarzy
Honda CBF125: Poznaj z bliska

Honda CBF125: Poznaj z bliska

Honda CBF 125 reklamowana jest jako motocykl turystyczny. Można się z tym po trosze zgodzić, chociaż lepiej sprawdzi się w mieście. W CBF 125 widać spore uproszczenia w konstrukcji co pozytywnie wpływa na cenę tego modelu.

Opinie 12 grudnia 2014 0 komentarzy
Kawasaki J300: Poznaj z bliska

Kawasaki J300: Poznaj z bliska

Kawasaki J300 pojawiło się na naszym rynku w tym roku. Japoński producent, wcześniej nieobecny na rynku maxiskuterów, teraz wszedł na niego przebojem. I to nie byle jakim, bo J300 naprawdę robi wrażenie.

Opinie 12 grudnia 2014 0 komentarzy
Peugeot Tweet 125: Poznaj z bliska

Peugeot Tweet 125: Poznaj z bliska

Peugeot Tweet 125 to nowość na polskim rynku. Skuter znanego francuskiego producenta cechuje się wyjątkową użytecznością i klasyczną stylistyką. Przy tym cena może wydawać się dość atrakcyjna jak na europejski jednoślad tych rozmiarów.

Opinie 06 grudnia 2014 2 komentarzy
Keeway RKS 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway RKS 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway RKS 125 nie zdobył zbyt dużej popularności na naszym rynku. Szkoda, bo to bardzo fajny motocykl. RKSa cechuje bardzo wysoka jakoś wykonania, niezłe osiągi i dość nowoczesne design.

Opinie 03 grudnia 2014 1 komentarz
Jak spuścić paliwo z baku na zimę? Czy należy spuszczać benzynę?

Jak spuścić paliwo z baku na zimę? Czy należy spuszczać benzynę?

Zima niemal w pełni. Temperatury na minusie, przez co wiele skuterów, motorowerów i motocykli zapada w miejscu garażowania na zimowy sen. W związku z tym wielu pyta czy należy spuszczać benzynę z baku? Jeśli tak to jak tego dokonać?

Opinie Porady 01 grudnia 2014 12 komentarzy
Keeway Superlight 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Superlight 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Superlight 125 to mały, dobrze wyposażony chopper dość znanego na naszym rynku producenta z Chin. SuperLight 125 jest na naszym rynku obecny od 2006 roku i od tego też czasu cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem.

Opinie 01 grudnia 2014 0 komentarzy
Junak 123 125 (motocykl na prawo jazdy B): Czy warto kupić?

Junak 123 125 (motocykl na prawo jazdy B): Czy warto kupić?

Junak 123 125 jest ok. 300 zł droższy od 121 – różnica jest kosmetyczna a oferuje zdecydowanie więcej, dlatego warto zastanowić się nad wyborem tego właśnie modelu.

Opinie 28 listopada 2014 1 komentarz
Keeway Cityblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Cityblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway City Blade 125 to stosunkowo nowy model na naszym rynku, choć od roku znany już w ofercie chińskiego producenta. Czy warto kupić Keeway Cityblade 125? Zobaczymy po pierwszych testach i ujawnieniu ceny za ten pojazd.

Opinie 26 listopada 2014 2 komentarzy
Junak 121 125: Czy warto kupić?

Junak 121 125: Czy warto kupić?

Junak 121 125 ccm to ciekawa propozycja na rodzimym rynku jednośladów. Chociaż opisywany jest jako chopper, bardziej przypomina seryjnego scramblera nawiązując przy tym do wyglądu trialówek. Motocykl zdecydowanie odbiega od utartych schematów i rzuca się w oczy swoją odmiennością.

Opinie 25 listopada 2014 0 komentarzy
Planujesz zakup akcesoriów do swojego jednośladu? Uzupełnij ankietę

Planujesz zakup akcesoriów do swojego jednośladu? Uzupełnij ankietę

Każdy z nas poruszając się czy to skuterem, czy motocyklem 125 ccm musli liczyć się z wydatkami. Nie mamy tu na myśli paliwa, ale wszelkie kwestie eksploatacyjne, jak również odzież, wszelkie gadżety oraz części i płyny.

Opinie 24 listopada 2014 0 komentarzy
Honda Varadero 125: 3 zalety i 3 wady

Honda Varadero 125: 3 zalety i 3 wady

Honda Varadero 125 to bardzo zgrabny i poręczny turystyk. Idealnie sprawdzi się dla początkujących fanów podróży, którzy na razie nie mogą pozwolić sobie na dorosłe Varadero.

Opinie 21 listopada 2014 2 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Statystyki rejestracji nowych motorowerów: Rynek stracił 17% (sierpień 2014)

Statystyki rejestracji nowych motorowerów: Rynek stracił 17% (sierpień 2014)

10 października 2014

Nowe przepisy nowelizujące zakres uprawnień dla kategorii B (możliwość jazdy na motocyklu do 125 ccm) okazał się kolejnym gwoździem do przysłowiowej trumny dla segmentu małych jednośladów (motorowery 50 ccm). Tym sposobem po raz kolejny PZPM notuje ogromne spadki.

Wiadomości0 opinii

Jak Zdać Testy na Kartę Motorowerową?

Jak Zdać Testy na Kartę Motorowerową?

10 sierpnia 2012

Jak się uczyć, aby zdać? Jak ściągać na egzaminie teoretycznym? Przepisy są tak głupie, że ich znajomość przydaje się tylko podczas zdawania na kartę motorowerową. Nie uczę się, przepisy znam doskonale. Zdam na bank, nawet nie zaglądam do testów...

Prawo18 opinii

Prawo Jazdy kat. A ze Skuterowo.com. Cz. 5

Prawo Jazdy kat. A ze Skuterowo.com. Cz. 5

09 września 2011

Rozpoczynając kurs na prawo jazdy kategorii A wraz ze Skuterowo.com już powinniście być po pozytywnie zdanym egzaminie wewnętrznym teoretycznym i mieć za sobą pierwsze godziny jazd na motorze sygnowanym literą L.

Porady3 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.