Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Co powinieneś wiedzieć zanim wsiądziesz na 125 ccm?

Co powinieneś wiedzieć zanim wsiądziesz na 125 ccm?

Data w kalendarzu pokazuje, że sezon rozpoczęty. Część z was skorzystała z prezentu urzędników i dosiadać będzie motocykla o pojemności 125ccm. O czym warto pamiętać przesiadając się na mały motocykl?

Opinie 24 marca 2015 Publikacja sponsorowana
Gilera DNA 50/125: Jednoślad marzeń. Poznaj historię i nasze opinie

Gilera DNA 50/125: Jednoślad marzeń. Poznaj historię i nasze opinie

Gilera DNA 50 i 125 ccm była odpowiedzią Włochów na japońską dominację w segmencie sportowych jednośladów niewielkich pojemności. Na pierwszy rzut oka trudno zakwalifikować ten sprzęt. To skuter, motorower czy motocykl?

Opinie 24 marca 2015
Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

Ścigacze 125 ccm to bardzo pożądany segment motocykli na prawo jazdy B. Dlaczego? Wyglądają bardzo dojrzale, niepokorne i agresywnie. Wiele z nich nie zdradza pozorów i wygląda jak pełnoprawna szlifierka za którą wielu będzie się obracać. Jednak czy warto czymś takim jeździć na co dzień?

Opinie 23 marca 2015
Top 4: Tanie motocykle i skutery 125 na prawo jazdy B dla początkujących

Top 4: Tanie motocykle i skutery 125 na prawo jazdy B dla początkujących

Dziś nie zaglądamy głęboko do Waszych kieszeni - wręcz przeciwnie, przeglądamy najtańsze propozycje na rynku w segmencie motocykli i skuterów 125 ccm, które można prowadzić z prawem jazdy B i niewielkim doświadczeniem.

Opinie 17 marca 2015
Awaryjność: Czy chińskie skutery i motocykle 125 często się psują?

Awaryjność: Czy chińskie skutery i motocykle 125 często się psują?

Odwieczne pytanie dziś znów wraca do Skuterowo.com. Jak jest z awaryjnością chińskich skuterów i motocykli 125 ccm? Czy warto taki kupić? Jaka jest żywotność jednośladów o wschodnim rodowodzie i jaki przebieg one osiągają?

Opinie 16 marca 2015
Lepiej kupić używany skuter/motocykl czy nowy w kredycie?

Lepiej kupić używany skuter/motocykl czy nowy w kredycie?

Wielu naszych Użytkowników wraz z pierwszymi wiosennymi promykami słońca kieruje do nas pytanie: Co wybrać - nowy czy używany? Za gotówkę czy w kredycie? Temat ten jest długi i szeroki jak Sahara, ale podejmujemy wyzwanie odpowiedzi.

Opinie Porady 16 marca 2015
Eksperci: Rynek motocykli 125 ccm ogromną szansą dla branży kosztem motorowerów

Eksperci: Rynek motocykli 125 ccm ogromną szansą dla branży kosztem motorowerów

Ledwie rusza sezon 2015, a opublikowane statystyki nowych rejestracji za pierwsze dwa miesiące tego roku ukazują rekordowe wzrosty sprzedaży motocykli 125. Skuterowo.com pyta Ekspertów branży o prognozy dla rynku małych motocykli i motorowerów.

Opinie 12 marca 2015
Top 5: Najlepszy skuter/motocykl 125 dla początkujących kobiet

Top 5: Najlepszy skuter/motocykl 125 dla początkujących kobiet

Absolutnie nie podejrzewajcie nas o dyskryminację płci pięknej - po prostu drogie Panie najczęściej wybierają skutery i motocykle, które będą delikatne w obyciu, proste w prowadzeniu i bez zbędnej nadwagi. Jednocześnie muszą mieć to coś w oczach.

Opinie 11 marca 2015
Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Dziś w Skuterowo.com podnosimy temat, który był głównym argumentem przeciwników nowych przepisów o rozszerzeniu uprawnień kierowców z prawem jazdy B o możliwość prowadzenia motocykli o pojemności silnika do 125 ccm. Zainspirował nas do tego list naszego Czytelnika.

Bezpieczeństwo Opinie 18 lutego 2015
Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Pierwsze skojarzenie ze słowem skuter? Oczywiście Vespa. Flagowa marka ze stajni Piaggio króluje na ulicach już od ponad 50 lat.

Opinie 16 lutego 2015
Zamknięcie Mostu Łazienkowskiego w Warszawie: Co to oznacza dla Stolicy?

Zamknięcie Mostu Łazienkowskiego w Warszawie: Co to oznacza dla Stolicy?

Estakady Mostu Łazienkowskiego w Warszawie stanowią niezwykle ważny element infrastruktury drogowej w Stolicy. M.in. z tego względu wielokrotnie odkładano w czasie jego kapitalny remont czy nawet zburzenie i wybudowanie go od nowa. Dziś Warszawa nie ma wyboru.

Opinie 14 lutego 2015
Odbieranie praw jazdy przez policję za przekroczenia prędkości: Nasze opinie

Odbieranie praw jazdy przez policję za przekroczenia prędkości: Nasze opinie

Internet huczy na wieść o przegłosowaniu przez Sejm uchwały, która nakłada na policję obowiązek odbierania prawa jazdy za przekroczenie prędkości o więcej, niż 50 km/h w terenie zabudowanym na okres 3 miesięcy. Czy to słuszna koncepcja? Jesteś za czy przeciw?

Opinie 10 lutego 2015
Dlaczego większość skuterów i motocykli produkuje się w Chinach?

Dlaczego większość skuterów i motocykli produkuje się w Chinach?

W Polsce dalekowschodnie produkcje mają często zły PR. Wielu dzieli maszyny na japońskie, włoskie i "te" pozostałe. Wielu słysząc o chińskim jednośladzie od razu zaczyna protestować jeszcze nim ujrzy zdjęcie czy cenę. Odwieczne pytanie... czy warto w ogóle na nie spoglądać?

Opinie 03 lutego 2015
Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Projekt zmian kodeksu wykroczeń i prawa o ruchu drogowym wywołał skrajne emocje. Jedni uważają, że to słuszny kierunek i konsekwencje powinny być bardziej dotkliwe, inni, że jazda bez prawka to naturalna konsekwencja trudniejszych i droższych egzaminów.

Opinie Prawo 28 stycznia 2015
Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 Custom to dość specyficzny motocykl, którego ciężko zakwalifikować jednoznacznie do którejś kategorii. Czy warto zatem go kupić? W Skuterowo.com przyglądamy się bliżej propozycji japońskiego producenta.

Opinie 26 stycznia 2015
Ważne

Polecane porady, testy, opinie...

Od kiedy na stacjach pojawiają się paliwa zimowe? Czym się one różnią?

Od kiedy na stacjach pojawiają się paliwa zimowe? Czym się one różnią?

14 listopada 2014

Paliwo letnie od zimowego różni się specjalnymi dodatkami. Od listopada do końca lutego na stacjach zatankujemy specjalną wersję benzyny i oleju napędowego. Zatem czym różni się paliwo letnie od zimowego?

Porady0 opinii

Zipp Quantum R: Test Wideo

Zipp Quantum R: Test Wideo

27 maja 2011

W porównaniu z poprzednim Quantumem nowy, sygnowany literą R jest ogromnym skokiem przasnyskiego producenta skuterów.

Wideo12 opinii

Motocykle 125 i wątpliwości: Czy na 125 ccm potrzebny jest egzamin?

Motocykle 125 i wątpliwości: Czy na 125 ccm potrzebny jest egzamin?

04 marca 2015

Wróćmy w Skuterowo.com na chwilę do źródeł nowych przepisów na mocy których każdy kto ma prawo jazdy B minimum od 3 lat może jeździć motocyklem o pojemności skokowej silnika do 125 cm3. Odpowiemy na pytanie Sandry.

Prawo0 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji cookie. © 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.