Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Skutery Trójkołowe: Jak jeżdżą i ile kosztują? Jaki skuter wybrać?

Skutery Trójkołowe: Jak jeżdżą i ile kosztują? Jaki skuter wybrać?

W Polsce ostatnio pojawiło się kilka "dziwnych" nowości - skuterów, które na przedniej osi posiadają dwa koła. Nie sposób nie zauważyć jak coś tak niespotykanego mija nas na ulicy, albo stoi gdzieś zaparkowane czekając na oryginalnego właściciela.

Opinie 17 kwietnia 2015
Aprilia RS 50 2T: Za co wszyscy ją pokochali?

Aprilia RS 50 2T: Za co wszyscy ją pokochali?

Popularna RSka jest ceniona przede wszystkim za podatność na tuning i ponadczasowy, agresywny wygląd. Motorower wyposażony jest w dwusuwowy, jednocylindrowy silnik chłodzony cieczą. Jednostka należy do wysilonych, w końcu po odblokowaniu pojazd osiąga ponad 100 km/h!

Opinie 16 kwietnia 2015
Używany Motocykl Suzuki Marauder 125: Czy warto kupić?

Używany Motocykl Suzuki Marauder 125: Czy warto kupić?

Chociaż od premiery Maraudera minęło już kilka lat, dziś postaramy się odpowiedzieć czy warto kupić najmniejszy z rodziny, czyli Suzuki Marauder 125. Ceny używanych Maruderów oscylują między 4000 a 9000 zł w zależności od rocznika i stanu technicznego.

Opinie 14 kwietnia 2015
Hyosung GT 125 (motocykl na prawo jazdy B): Czy warto kupić?

Hyosung GT 125 (motocykl na prawo jazdy B): Czy warto kupić?

Koreańska marka Hyosung jest obecna na polskim rynku od kilku lat i znana przede wszystkim z modelu GT 650 R Comet. Przyglądamy się zatem, jak wygląda Hyosung GT 125 i czy warto go kupić.

Opinie 13 kwietnia 2015
Najtańsze motocykle i skutery 125 ccm: Kiedy zdecydować się na budżetowe moto?

Najtańsze motocykle i skutery 125 ccm: Kiedy zdecydować się na budżetowe moto?

"My Polacy tak mamy, lubimy kupować tanio" - tak głosiła niegdyś reklama jednej z sieci sklepów. Coś w tym jest, nawet jeśli nas stać chcemy zawsze kupować okazyjnie. Stąd też odpowiadając na Wasze pytanie zastanowimy się czy warto patrzeć na najtańsze motocykle i skutery 125 ccm?

Opinie 08 kwietnia 2015
Gilera DNA 50/125: Jednoślad marzeń. Poznaj historię i nasze opinie

Gilera DNA 50/125: Jednoślad marzeń. Poznaj historię i nasze opinie

Gilera DNA 50 i 125 ccm była odpowiedzią Włochów na japońską dominację w segmencie sportowych jednośladów niewielkich pojemności. Na pierwszy rzut oka trudno zakwalifikować ten sprzęt. To skuter, motorower czy motocykl?

Opinie 24 marca 2015
Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

Ścigacze 125 ccm to bardzo pożądany segment motocykli na prawo jazdy B. Dlaczego? Wyglądają bardzo dojrzale, niepokorne i agresywnie. Wiele z nich nie zdradza pozorów i wygląda jak pełnoprawna szlifierka za którą wielu będzie się obracać. Jednak czy warto czymś takim jeździć na co dzień?

Opinie 23 marca 2015
Top 4: Tanie motocykle i skutery 125 na prawo jazdy B dla początkujących

Top 4: Tanie motocykle i skutery 125 na prawo jazdy B dla początkujących

Dziś nie zaglądamy głęboko do Waszych kieszeni - wręcz przeciwnie, przeglądamy najtańsze propozycje na rynku w segmencie motocykli i skuterów 125 ccm, które można prowadzić z prawem jazdy B i niewielkim doświadczeniem.

Opinie 17 marca 2015
Awaryjność: Czy chińskie skutery i motocykle 125 często się psują?

Awaryjność: Czy chińskie skutery i motocykle 125 często się psują?

Odwieczne pytanie dziś znów wraca do Skuterowo.com. Jak jest z awaryjnością chińskich skuterów i motocykli 125 ccm? Czy warto taki kupić? Jaka jest żywotność jednośladów o wschodnim rodowodzie i jaki przebieg one osiągają?

Opinie 16 marca 2015
Lepiej kupić używany skuter/motocykl czy nowy w kredycie?

Lepiej kupić używany skuter/motocykl czy nowy w kredycie?

Wielu naszych Użytkowników wraz z pierwszymi wiosennymi promykami słońca kieruje do nas pytanie: Co wybrać - nowy czy używany? Za gotówkę czy w kredycie? Temat ten jest długi i szeroki jak Sahara, ale podejmujemy wyzwanie odpowiedzi.

Opinie Porady 16 marca 2015
Eksperci: Rynek motocykli 125 ccm ogromną szansą dla branży kosztem motorowerów

Eksperci: Rynek motocykli 125 ccm ogromną szansą dla branży kosztem motorowerów

Ledwie rusza sezon 2015, a opublikowane statystyki nowych rejestracji za pierwsze dwa miesiące tego roku ukazują rekordowe wzrosty sprzedaży motocykli 125. Skuterowo.com pyta Ekspertów branży o prognozy dla rynku małych motocykli i motorowerów.

Opinie 12 marca 2015
Top 5: Najlepszy skuter/motocykl 125 dla początkujących kobiet

Top 5: Najlepszy skuter/motocykl 125 dla początkujących kobiet

Absolutnie nie podejrzewajcie nas o dyskryminację płci pięknej - po prostu drogie Panie najczęściej wybierają skutery i motocykle, które będą delikatne w obyciu, proste w prowadzeniu i bez zbędnej nadwagi. Jednocześnie muszą mieć to coś w oczach.

Opinie 11 marca 2015
Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Dziś w Skuterowo.com podnosimy temat, który był głównym argumentem przeciwników nowych przepisów o rozszerzeniu uprawnień kierowców z prawem jazdy B o możliwość prowadzenia motocykli o pojemności silnika do 125 ccm. Zainspirował nas do tego list naszego Czytelnika.

Bezpieczeństwo Opinie 18 lutego 2015
Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Pierwsze skojarzenie ze słowem skuter? Oczywiście Vespa. Flagowa marka ze stajni Piaggio króluje na ulicach już od ponad 50 lat.

Opinie 16 lutego 2015
Ważne

Polecane porady, testy, opinie...

Junak 123 (motocykli na prawo jazdy B): Prezentacja Wideo

Junak 123 (motocykli na prawo jazdy B): Prezentacja Wideo

14 października 2014

Junak 123 to jedna z dojrzalszych konstrukcji marki w segmencie motocykli 125 na prawo jazdy kategorii B. Konstrukcja stylistyczna motocykla inspirowana ideą cafe racera, ale można dostrzec również atrybuty typowego street'a.

Wideo1 opinia

Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

Ścigacze 125 ccm na prawo jazdy B: Ile to kosztuje? Czy warto?

23 marca 2015

Ścigacze 125 ccm to bardzo pożądany segment motocykli na prawo jazdy B. Dlaczego? Wyglądają bardzo dojrzale, niepokorne i agresywnie. Wiele z nich nie zdradza pozorów i wygląda jak pełnoprawna szlifierka za którą wielu będzie się obracać. Jednak czy warto czymś takim jeździć na co dzień?

Opinie1 opinia

Peugeot Metropolis 400: Eksperymentalne wideo

Peugeot Metropolis 400: Eksperymentalne wideo

18 czerwca 2014

Nim opublikujemy oficjalny test Skuterowo.com chcemy Wam pokazać wszystkie najważniejsze detale tego "trójśladu". Łukasz testujący w Skuterowo.com Peugeot Metropolis 400 opowiada nam o najważniejszych detalach.

Blogi13 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji cookie. © 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.