Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

Polska poszła za zachodnim przykładem. Tak, jak np. w Czechach, Włoszech, Niemczech Francji, Hiszpanii w Polsce po 24.08.2014 będzie można jeździć motocyklem 125 cm3 posiadając jedynie kat. B. Po Polsce przelewa się fala zachwytu oraz fala grozy.

Opinie Prawo 25 lipca 2014 0 komentarzy
Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Kontynuujemy naszą serię. W części drugiej chcemy Wam pokazać paletę aktualnie produkowanych motocykli 125 cm3 marki Junak. Wkrótce, systematycznie będziecie mieli możliwość okrywania kolekcji również innych producentów. Dziś przyglądamy się Junakowi.

Opinie 23 lipca 2014 0 komentarzy
Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Zdania są podzielone co do podpisanej wczoraj przez Prezydenta nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami. Wśród nich znajdują się zarówno orędownicy jak i przeciwnicy nowych przepisów o motocyklach 125 na kat. B prawa jazdy. Jakie jest Wasze zdanie?

Opinie 17 lipca 2014 7 komentarzy
Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Krystian Plato testował nową Hondę MSX 125. To mały i co tu ukrywać - mocno budżetowy motocykl klasy 125, jednak czy cena jest jego wadą? Honda MSX budzi ogromne zainteresowanie w salonach dealerskich w związku z nowymi przepisami dotyczącymi rozszerzenia kompetencji prawa jazdy kat. B.

Opinie 07 lipca 2014 0 komentarzy
Jakie są motocykle 125 ccm na kat. B w Polsce? Lista

Jakie są motocykle 125 ccm na kat. B w Polsce? Lista

Oto lista dostępnych aktualnie w oficjalnej sprzedaży skuterów i motocykl 125 ccm na kat. B. Przy jej sporządzaniu zweryfikowaliśmy również homologacyjny limit mocy (11 kW). Zestawienie przez cały czas jest przez nas aktualizowane. Romet Romet Soft Chopper 125, cena brutto 3 990 PLN Romet ZK 125, cena brutto 4 334 PLN Romet Ogar Caffe 125, […]

Opinie 04 lipca 2014 3 komentarzy
Skutery i Motocykle 125 z manualną i automatyczną skrzynią: Ankieta

Skutery i Motocykle 125 z manualną i automatyczną skrzynią: Ankieta

Jesteśmy bardzo ciekawi Waszego zdania. Wyobraź sobie, że nowe przepisy weszły już w życie. Zakładając, że masz prawo jazdy kat. B, ale nie posiadasz uprawnień na jednoślady (A, A1, A2, AM) jaki skuter albo motorower byś wybrał? Nasza ankieta trwa 30 sekund.

Opinie 29 czerwca 2014 0 komentarzy
Najpopularniejsze “ścigacze” 50 ccm w Polsce: Top 10

Najpopularniejsze “ścigacze” 50 ccm w Polsce: Top 10

Zapytaliśmy Was na naszym Facebooku o najpopularniejsze motorowery (do 50 ccm) nawiązujące wyglądem do ścigaczy. Na podstawie Waszych sugestii i statystyk sprzedaży w Polsce pokazujemy Wam top 10 modeli.

Opinie 02 czerwca 2014 3 komentarzy
Tanie skutery i motorowery z marketu: Czy warto?

Tanie skutery i motorowery z marketu: Czy warto?

Chcę kupić tani motorower/skuter z marketu: Skuterowo.com, czy warto? Takimi pytaniami zalewane jest Forum Skuterowo.com oraz nasza redakcyjna skrzynka redakcja@skuterowo.com.

Opinie 21 maja 2014 5 komentarzy
Skutery 125 na kat. B w Polsce: Nisza stanie się przebojem

Skutery 125 na kat. B w Polsce: Nisza stanie się przebojem

Na wieść o nowych przepisach na mocy których będzie możliwa jazda skuterami 125 posiadając jedynie prawo jazdy kat. B zawrzało. Rynek motocykli 125 z automatyczną skrzynią biegów w Polsce był do tej pory niszą. Teraz wspomniana nisza przechodzi metamorfozę.

Opinie 14 maja 2014 0 komentarzy
Vespa: Najpopularniejszy skuter na świecie?

Vespa: Najpopularniejszy skuter na świecie?

Każdy, kto chociaż słyszał o istnieniu pojazdu typu skuter, od razu mówi Vespa lub Osa, a poza naszymi granicami jedynie Vespa. Skąd taka popularność? Skuterowo.com wyjaśnia w niniejszym artykule.

Opinie 13 listopada 2013 12 komentarzy
Piaggio NRG: Mały od wielkiego koncernu

Piaggio NRG: Mały od wielkiego koncernu

Nie da się ukryć, że wśród sportowych skuterów klasy 50 ccm koncernu Piaggio model NRG nie daje o sobie zapomnieć. Niby taki zwykły skuterek o stylistyce sportowej, a jednak wśród skuterowej braci jest znany jako ten z górnej półki i to nie tylko ze względu na cenę.

Opinie 05 listopada 2013 0 komentarzy
Suzuki Burgman 650: Za co go kochamy?

Suzuki Burgman 650: Za co go kochamy?

Tematem dzisiejszej pogadanki nie będzie jeżdżąca skamielina pt Vespa, ale król skuterów sprzed 10 lat, czyli Suzuki Burgman 650. Królem został nie ze względu na oszałamiającą urodę, ale dla tego, że miał największy silnik.

Opinie 04 października 2013 3 komentarzy
Skuter: Nowy chiński, czy używany markowy?

Skuter: Nowy chiński, czy używany markowy?

Chyba rozważania co lepiej kupić, nowy skuter produkcji chińskiej, czy stary tzw markowy nigdy się nie skończą. Postaramy się Wam podpowiedzieć co tak naprawdę lepiej wybrać, odpowiadając na pytanie - czy chińskie jednoślady są naprawdę takie złe.

Opinie Porady 20 września 2013 34 komentarzy
Mała katanka, czyli Suzuki AY50 Katana

Mała katanka, czyli Suzuki AY50 Katana

Suzuki Katana to miecz samuraja, natomiast jakby nazwać mały mieczyk dla małolata zafascynowanego samurajami? Chyba katanka. Wysoka trwałość silnika i rozsądna gospodarka paliwowa spowodowała, że jest nadal poszukiwanym skuterem na rynku skuterów używanych.

Opinie 25 lipca 2013 0 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Autobus nigdy nie wygra ze skuterem

Autobus nigdy nie wygra ze skuterem

14 marca 2011

Niby wszyscy to wiedzą, jednak w lecie, kiedy panują egipskie upały nadal większość z nas woli gnieść się w klaustrofobicznym tłumie współużytkowników komunikacji miejskiej, albo wozić powietrze w swych samochodach. Dlaczego?

Opinie19 opinii

Yamaha X-Max 125: Zdjęcia, Opis, Cena, Dane techniczne

Yamaha X-Max 125: Zdjęcia, Opis, Cena, Dane techniczne

23 marca 2014

X-MAX to sportowy skuter z dynamicznym wyglądem. Nowoczesna stylistyka i technologia przyciąga wielu nowych kupców, szczególnie teraz, gdy takim X-Maxem

Zdjęcia0 opinii

Bezpiecznie z pasażerem na skuterze

Bezpiecznie z pasażerem na skuterze

27 lipca 2010

Jak bezpieczne podróżować skuterem kiedy na tylnej kanapie znajduje się pasażer(ka)? Na co zwrócić szczególną uwagę, aby wspólna jazda była bezpieczna.

Bezpieczeństwo Porady7 opinii

© 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.