Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Keeway Cityblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Cityblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway City Blade 125 to stosunkowo nowy model na naszym rynku, choć od roku znany już w ofercie chińskiego producenta. Czy warto kupić Keeway Cityblade 125? Zobaczymy po pierwszych testach i ujawnieniu ceny za ten pojazd.

Opinie 26 listopada 2014 2 komentarzy
Junak 121 125: Czy warto kupić?

Junak 121 125: Czy warto kupić?

Junak 121 125 ccm to ciekawa propozycja na rodzimym rynku jednośladów. Chociaż opisywany jest jako chopper, bardziej przypomina seryjnego scramblera nawiązując przy tym do wyglądu trialówek. Motocykl zdecydowanie odbiega od utartych schematów i rzuca się w oczy swoją odmiennością.

Opinie 25 listopada 2014 0 komentarzy
Planujesz zakup akcesoriów do swojego jednośladu? Uzupełnij ankietę

Planujesz zakup akcesoriów do swojego jednośladu? Uzupełnij ankietę

Każdy z nas poruszając się czy to skuterem, czy motocyklem 125 ccm musli liczyć się z wydatkami. Nie mamy tu na myśli paliwa, ale wszelkie kwestie eksploatacyjne, jak również odzież, wszelkie gadżety oraz części i płyny.

Opinie 24 listopada 2014 0 komentarzy
Honda Varadero 125: 3 zalety i 3 wady

Honda Varadero 125: 3 zalety i 3 wady

Honda Varadero 125 to bardzo zgrabny i poręczny turystyk. Idealnie sprawdzi się dla początkujących fanów podróży, którzy na razie nie mogą pozwolić sobie na dorosłe Varadero.

Opinie 21 listopada 2014 2 komentarzy
Aprilia RS 125: Czy warto kupić?

Aprilia RS 125: Czy warto kupić?

Aprilia RS 125 to marzenie niejednego nastolatka. Sportowe osiągi, kręcący się w nieskończoność silnik i wygląd rasowego ścigacza wywołują szybsze bicie serca. A Aprilia ma się czym pochwalić.

Opinie 20 listopada 2014 3 komentarzy
Keeway Silverblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Silverblade 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway Silverblade 125 nie jest zbyt szeroko znany na naszym rynku. Chociaż skuter jest udaną konstrukcją, chiński producent nie uniknął kilku błędów w tym modelu. Poznajcie nasze opinie i jego 3 zalety oraz 3 wady.

Opinie 19 listopada 2014 1 komentarz
Używana Yamaha Virago 125: Czy warto kupić?

Używana Yamaha Virago 125: Czy warto kupić?

Yamaha Virago 125 na stałe zadomowiła się na naszym rynku. Motocykl jest bardzo popularny i zyskał sympatię wielu motocyklistów. Ceniony jest za trwałość, niezawodność i prostotę konstrukcji.

Opinie 18 listopada 2014 0 komentarzy
Suzuki Intruder 125: Czy warto kupić?

Suzuki Intruder 125: Czy warto kupić?

Suzuki Intruder 125 stanowi bardzo ciekawą propozycję na rynku motocykli używanych. Chociaż u nas jest bardzo mało znany, może zyskać na popularności po zmianie przepisów dotyczących prawa jazdy na 125 ccm.

Opinie 17 listopada 2014 0 komentarzy
Gaźnik czy wtrysk elektroniczny paliwa: Wady i zalety

Gaźnik czy wtrysk elektroniczny paliwa: Wady i zalety

W motocyklach wtrysk paliwa na masową skalę zaczęto stosować stosunkowo późno. Chociaż Kawasaki miało swój wtryskowy epizod na początku lat 80 w modelu GPZ1100, temat tego rodzaju zasilania ucichł na prawie 3 dekady.

Opinie 13 listopada 2014 21 komentarzy
Jaki motocykl 125 ccm kupić? Chiński czy markowy?

Jaki motocykl 125 ccm kupić? Chiński czy markowy?

Jaki motocykl 125 ccm kupić? Chiński czy markowy? Już w samym tytule jest mała nieścisłość. Przecież Chińczycy też mają marki motocykli, mniej znane, niemniej są to markowe motocykle.

Opinie 10 listopada 2014 6 komentarzy
Honda NSR 125: Czy warto kupić?

Honda NSR 125: Czy warto kupić?

Honda NSR 125 jest swoistym ewenementem wśród motocykli klasy 125. Jej historia rozpoczęła się dawno, bo w 1988 roku i była jednym z najdłużej produkowanych dwusuwów wśród sportowych motocykli.

Opinie 05 listopada 2014 0 komentarzy
Honda CBR 125 R: Czy warto kupić?

Honda CBR 125 R: Czy warto kupić?

Honda CBR to marzenie wielu początkujących motocyklistów. Każdy chciałby mieć CBR 600 czy 1000cm³ i ponad 100KM zaklęte w prawej manetce. Co zrobić jeśli jednak na spełnienie tego marzenia nie możemy sobie na razie pozwolić, chociażby ze względu na młody wiek albo niewystarczające środki na koncie?

Opinie 01 listopada 2014 0 komentarzy
Honda Varadero 125: Najlepszy motocykl 125 ccm wszech czasów?

Honda Varadero 125: Najlepszy motocykl 125 ccm wszech czasów?

Chociaż Honda Varadero 125 swoją premierę miała już 13 lat temu, bo w 2001 roku, w naszym kraju dopiero teraz ma szansę zyskać popularność. Ustawa o prawie jazdy kat. B pozwalająca na kierowanie motocyklami do 125ccm z pewnością rozrusza rynek 125ątek, a co za tym idzie, skieruje zainteresowanie również na małe Varadero.

Opinie 30 października 2014 2 komentarzy
Czy warto kupić motocykl/skuter 125 ccm?

Czy warto kupić motocykl/skuter 125 ccm?

Jeszcze parę miesięcy temu poruszałam się po ulicach miasta skuterem o pojemności skokowej 50 cm3, jednak wraz z wejściem w życie nowej ustawy dotyczącej prawa jazdy kat. B, postanowiłam przesiąść się na 125-tkę.

Opinie 27 października 2014 2 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Pogoda dla motocyklistów (19-23.11.2014): Kiedy spadnie pierwszy śnieg?

Pogoda dla motocyklistów (19-23.11.2014): Kiedy spadnie pierwszy śnieg?

19 listopada 2014

Kiedy spadnie pierwszy śnieg? Jutro i pojutrze. Cieplej również nie będzie, zwłaszcza na krańcach wschodnich, gdzie w nocy spodziewane są pierwsze poważniejsze przymrozki. W dzień od zera do dziewięciu kresek na południu.

Informacje0 opinii

Co wybrać? Skuter czy Motorower

Co wybrać? Skuter czy Motorower

19 października 2010

Kupując jednoślad do miasta można wybrać motorower zamiast skutera. Co przemawia na korzyść jednych i drugich konstrukcji i która filozofia mikro-moto jest dla Ciebie najodpowiedniejsza?

Porady18 opinii

Yamaha Aerox 4T: Z Bliska na OWMiS 2014

Yamaha Aerox 4T: Z Bliska na OWMiS 2014

09 marca 2014

Jeden z flagowych skuterów klasy 50 ccm - Yamaha Aerox z silnikiem 4T w obiektywie Skuterowo.com. Ogólnopolska Wystawa Motocykli i Skuterów była świetną okazją do tego, aby poznać ten skuter z bliska. Jak się Wam podoba? Co myślicie o wersji z silnikiem czterosuwowym? Piszcie w komentarzach.

Nowości0 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.