Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Projekt zmian kodeksu wykroczeń i prawa o ruchu drogowym wywołał skrajne emocje. Jedni uważają, że to słuszny kierunek i konsekwencje powinny być bardziej dotkliwe, inni, że jazda bez prawka to naturalna konsekwencja trudniejszych i droższych egzaminów.

Opinie Prawo 28 stycznia 2015
Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 Custom to dość specyficzny motocykl, którego ciężko zakwalifikować jednoznacznie do którejś kategorii. Czy warto zatem go kupić? W Skuterowo.com przyglądamy się bliżej propozycji japońskiego producenta.

Opinie 26 stycznia 2015
Dlaczego w sezonie 2015 skutery, motorowery i motocykle będą droższe?

Dlaczego w sezonie 2015 skutery, motorowery i motocykle będą droższe?

Mamy nowy rok, nowe przepisy (motocykle 125 na prawo jazdy B) i nowe cenniki motocykli, skuterów i motorowerów. 2015 rok obfituje w wyższe ceny pojazdów nowych i używanych. Jaka jest przyczyna tego trendu?

Opinie 23 stycznia 2015
Honda MSX125: Czy warto kupić?

Honda MSX125: Czy warto kupić?

Honda MSX 125 to prawdziwy ewenement wśród tegorocznych propozycji na rynku. Motocykl bardzo kompaktowych rozmiarów i z porządnym silnikiem 125 wzbudził nasze zainteresowanie, jednak czy warto ją kupić? Skuterowo.com postara się odpowiedzieć na to pytanie.

Opinie 22 stycznia 2015
Yamaha MT 125: Czy warto kupić?

Yamaha MT 125: Czy warto kupić?

Yamaha MT 125 przebojem wchodzi w rynek 125ątek. Wśród modeli japońskiego producenta szczególnie rzuca się prezentowany na powyższym zdjęciu naked. Jednak czy warto ją kupić? Dziś w Skuterowo.com odpowiadamy na to pytanie.

Opinie 19 stycznia 2015
Dlaczego Polska ma najniższe mandaty w Europie? Będą podwyżki?

Dlaczego Polska ma najniższe mandaty w Europie? Będą podwyżki?

W Polsce mamy jedne z najniższych mandatów. W 2015 roku średnio za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 50 km/h Polacy płacą 450 PLN. Czesi w przeliczeniu 800 PLN, Niemcy 1000, a Brytyjczycy nawet 12 000 PLN czyli połowę swojej statystycznej pensji. Dlaczego zatem w naszym kraju nie wprowadzić podwyżki mandatów?

Opinie 12 stycznia 2015
Czy kierowca skutera lub motocykla 125 to motocyklista?

Czy kierowca skutera lub motocykla 125 to motocyklista?

Motocykle robią się bardziej dostępne dla coraz szerszej ilości kierowców. Wprowadzenie możliwości jazdy motocyklem 125 ccm przez osoby posiadające prawo jazdy kat. B co najmniej od 3 lat, nie tylko rozruszało jednośladowy rynek. Zwróciło też uwagę tej grupy ludzi która dotychczas nie interesowała się motocyklowym tematem.

Opinie 04 stycznia 2015
Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Wyniki sprzedaży jednośladów 125 ccm na prawo jazdy B po pierwszym kwartale od zmiany w przepisach o kierujących pojazdami potwierdzają, że nowelizacja istotnie wpłynęła na rynek motocykli i zachowania konsumentów.

Opinie 22 grudnia 2014
Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Zmiany w prawach jazdy przyniosły również zmiany na rynku 50ątek. Jaki zatem używany skuter 50 ccm wybrać? Szał na 125ątki sprawił że dotychczasowi właściciele pięćdziesiątek chętnie przesiadają się na większe pojemności (125 ccm).

Opinie Porady 18 grudnia 2014
Moto Magnus Retro 125: Zobacz co oferuje

Moto Magnus Retro 125: Zobacz co oferuje

Moto Magnus Retro 125 to nowość 2014 roku na rynku 125ątek. Skuter utrzymany w stylistyce retro przyciąga wzrok klasycznymi liniami i masą chromowanych dodatków. Bardzo przyjemnie wyglądają też oryginalne, czarno białe opony.

Opinie 15 grudnia 2014
Honda CBF125: Poznaj z bliska

Honda CBF125: Poznaj z bliska

Honda CBF 125 reklamowana jest jako motocykl turystyczny. Można się z tym po trosze zgodzić, chociaż lepiej sprawdzi się w mieście. W CBF 125 widać spore uproszczenia w konstrukcji co pozytywnie wpływa na cenę tego modelu.

Opinie 12 grudnia 2014
Kawasaki J300: Poznaj z bliska

Kawasaki J300: Poznaj z bliska

Kawasaki J300 pojawiło się na naszym rynku w tym roku. Japoński producent, wcześniej nieobecny na rynku maxiskuterów, teraz wszedł na niego przebojem. I to nie byle jakim, bo J300 naprawdę robi wrażenie.

Opinie 12 grudnia 2014
Peugeot Tweet 125: Poznaj z bliska

Peugeot Tweet 125: Poznaj z bliska

Peugeot Tweet 125 to nowość na polskim rynku. Skuter znanego francuskiego producenta cechuje się wyjątkową użytecznością i klasyczną stylistyką. Przy tym cena może wydawać się dość atrakcyjna jak na europejski jednoślad tych rozmiarów.

Opinie 06 grudnia 2014
Keeway RKS 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway RKS 125: 3 zalety i 3 wady

Keeway RKS 125 nie zdobył zbyt dużej popularności na naszym rynku. Szkoda, bo to bardzo fajny motocykl. RKSa cechuje bardzo wysoka jakoś wykonania, niezłe osiągi i dość nowoczesne design.

Opinie 03 grudnia 2014
Ważne

Polecane porady, testy, opinie...

Romet Zetka (ZK) 50/125: Test Wideo

Romet Zetka (ZK) 50/125: Test Wideo

01 lipca 2012

Jeden z topowych motorowerów na naszych drogach. Przetestowanie tej maszyny było absolutnym priorytetem dla Skuterowo.com. Wszystko po to, aby się przekonać co stoi za sukcesem Zetka 50. Wygląd, cena, marka a może właściwości jezdne? Przekonaj się razem z nami.

Wideo0 opinii

Ankieta: Czy jeździsz motocyklem 125 przed wejściem przepisów w życie?

Ankieta: Czy jeździsz motocyklem 125 przed wejściem przepisów w życie?

19 sierpnia 2014

Do wzięcia udziału w anonimowej ankiecie prosimy jedynie te osoby, które posiadają motocykl 125 ccm. Wyniki opublikujemy wkrótce w serwisie Skuterowo.com. Zebrane dane pozwolą nam przeanalizować dane dotyczące wypadków z udziałem motocyklistów w lipcu oraz sierpniu bieżącego roku.

Prawo1 opinia

W niedziele zgarnij Castrol Power 1 Racing

W niedziele zgarnij Castrol Power 1 Racing

20 lipca 2012

Skuterowo.com wraz z Castrol zaprasza Was w niedziele po 21 do testu dedykowanych skuterom, motorowerom i motocyklom olejów Power 1 Racing. W niedzielę będziemy dla Was mieli mnóstwo darmowych butelek dla fanów dwóch kołek.

Informacje22 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.