Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Z czego wynika wzrost wypadków po wejściu przepisów o motocyklach 125 ccm na prawo jazdy B?

Dziś w Skuterowo.com podnosimy temat, który był głównym argumentem przeciwników nowych przepisów o rozszerzeniu uprawnień kierowców z prawem jazdy B o możliwość prowadzenia motocykli o pojemności silnika do 125 ccm. Zainspirował nas do tego list naszego Czytelnika.

Bezpieczeństwo Opinie 18 lutego 2015
Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Pierwsze skojarzenie ze słowem skuter? Oczywiście Vespa. Flagowa marka ze stajni Piaggio króluje na ulicach już od ponad 50 lat.

Opinie 16 lutego 2015
Zamknięcie Mostu Łazienkowskiego w Warszawie: Co to oznacza dla Stolicy?

Zamknięcie Mostu Łazienkowskiego w Warszawie: Co to oznacza dla Stolicy?

Estakady Mostu Łazienkowskiego w Warszawie stanowią niezwykle ważny element infrastruktury drogowej w Stolicy. M.in. z tego względu wielokrotnie odkładano w czasie jego kapitalny remont czy nawet zburzenie i wybudowanie go od nowa. Dziś Warszawa nie ma wyboru.

Opinie 14 lutego 2015
Odbieranie praw jazdy przez policję za przekroczenia prędkości: Nasze opinie

Odbieranie praw jazdy przez policję za przekroczenia prędkości: Nasze opinie

Internet huczy na wieść o przegłosowaniu przez Sejm uchwały, która nakłada na policję obowiązek odbierania prawa jazdy za przekroczenie prędkości o więcej, niż 50 km/h w terenie zabudowanym na okres 3 miesięcy. Czy to słuszna koncepcja? Jesteś za czy przeciw?

Opinie 10 lutego 2015
Dlaczego większość skuterów i motocykli produkuje się w Chinach?

Dlaczego większość skuterów i motocykli produkuje się w Chinach?

W Polsce dalekowschodnie produkcje mają często zły PR. Wielu dzieli maszyny na japońskie, włoskie i "te" pozostałe. Wielu słysząc o chińskim jednośladzie od razu zaczyna protestować jeszcze nim ujrzy zdjęcie czy cenę. Odwieczne pytanie... czy warto w ogóle na nie spoglądać?

Opinie 03 lutego 2015
Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Nowe kary za jazdę bez prawa jazdy 2015: Komentarz Skuterowo.com

Projekt zmian kodeksu wykroczeń i prawa o ruchu drogowym wywołał skrajne emocje. Jedni uważają, że to słuszny kierunek i konsekwencje powinny być bardziej dotkliwe, inni, że jazda bez prawka to naturalna konsekwencja trudniejszych i droższych egzaminów.

Opinie Prawo 28 stycznia 2015
Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 CUSTOM: Czy warto kupić?

Yamaha YBR 125 Custom to dość specyficzny motocykl, którego ciężko zakwalifikować jednoznacznie do którejś kategorii. Czy warto zatem go kupić? W Skuterowo.com przyglądamy się bliżej propozycji japońskiego producenta.

Opinie 26 stycznia 2015
Dlaczego w sezonie 2015 skutery, motorowery i motocykle będą droższe?

Dlaczego w sezonie 2015 skutery, motorowery i motocykle będą droższe?

Mamy nowy rok, nowe przepisy (motocykle 125 na prawo jazdy B) i nowe cenniki motocykli, skuterów i motorowerów. 2015 rok obfituje w wyższe ceny pojazdów nowych i używanych. Jaka jest przyczyna tego trendu?

Opinie 23 stycznia 2015
Honda MSX125: Czy warto kupić?

Honda MSX125: Czy warto kupić?

Honda MSX 125 to prawdziwy ewenement wśród tegorocznych propozycji na rynku. Motocykl bardzo kompaktowych rozmiarów i z porządnym silnikiem 125 wzbudził nasze zainteresowanie, jednak czy warto ją kupić? Skuterowo.com postara się odpowiedzieć na to pytanie.

Opinie 22 stycznia 2015
Yamaha MT 125: Czy warto kupić?

Yamaha MT 125: Czy warto kupić?

Yamaha MT 125 przebojem wchodzi w rynek 125ątek. Wśród modeli japońskiego producenta szczególnie rzuca się prezentowany na powyższym zdjęciu naked. Jednak czy warto ją kupić? Dziś w Skuterowo.com odpowiadamy na to pytanie.

Opinie 19 stycznia 2015
Dlaczego Polska ma najniższe mandaty w Europie? Będą podwyżki?

Dlaczego Polska ma najniższe mandaty w Europie? Będą podwyżki?

W Polsce mamy jedne z najniższych mandatów. W 2015 roku średnio za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 50 km/h Polacy płacą 450 PLN. Czesi w przeliczeniu 800 PLN, Niemcy 1000, a Brytyjczycy nawet 12 000 PLN czyli połowę swojej statystycznej pensji. Dlaczego zatem w naszym kraju nie wprowadzić podwyżki mandatów?

Opinie 12 stycznia 2015
Czy kierowca skutera lub motocykla 125 to motocyklista?

Czy kierowca skutera lub motocykla 125 to motocyklista?

Motocykle robią się bardziej dostępne dla coraz szerszej ilości kierowców. Wprowadzenie możliwości jazdy motocyklem 125 ccm przez osoby posiadające prawo jazdy kat. B co najmniej od 3 lat, nie tylko rozruszało jednośladowy rynek. Zwróciło też uwagę tej grupy ludzi która dotychczas nie interesowała się motocyklowym tematem.

Opinie 04 stycznia 2015
Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Jak nowe przepisy wpłynęły na sprzedaż motocykli 125 ccm w 2014 r?

Wyniki sprzedaży jednośladów 125 ccm na prawo jazdy B po pierwszym kwartale od zmiany w przepisach o kierujących pojazdami potwierdzają, że nowelizacja istotnie wpłynęła na rynek motocykli i zachowania konsumentów.

Opinie 22 grudnia 2014
Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Używany skuter 50 ccm: Co wybrać?

Zmiany w prawach jazdy przyniosły również zmiany na rynku 50ątek. Jaki zatem używany skuter 50 ccm wybrać? Szał na 125ątki sprawił że dotychczasowi właściciele pięćdziesiątek chętnie przesiadają się na większe pojemności (125 ccm).

Opinie Porady 18 grudnia 2014
Ważne

Polecane porady, testy, opinie...

Prawo Jazdy AM i A2 pod znakiem zapytania?

Prawo Jazdy AM i A2 pod znakiem zapytania?

25 października 2011

Organizacja Narodów Zjednoczonych wnosi skargę - rozwiązania prawne Unii Europejskiej w zakresie nowych uprawnień jest niezgodna z Konwencją Wiedeńską. Ta reguluje od 1968 kwestie przepisów ruchu drogowego w krajach, które były sygnatariuszami porozumienia.

Prawo4 opinii

Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

Skutery Vespa: Żyjąca legenda. Poznaj historię kultowej włoskiej marki

16 lutego 2015

Pierwsze skojarzenie ze słowem skuter? Oczywiście Vespa. Flagowa marka ze stajni Piaggio króluje na ulicach już od ponad 50 lat.

Opinie5 opinii

Sezon bez granic: Spodnie Takeaway

Sezon bez granic: Spodnie Takeaway

09 listopada 2010

Jesienne dni sprzyjają testowaniu ubrań, które mają na celu chronić nasze ciało przed wychłodzeniem. Dziś kolejny, pomysłowy produkt prosto ze skuterowej mekki na południu Europy.

Testy5 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji cookie. © 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.