Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Kogo Policja najczęściej zatrzymuje do kontroli?

Kogo Policja najczęściej zatrzymuje do kontroli?

Oczywiście tych co łamią w rażący sposób przepisy. Wiadomo - Policjanci są najbardziej wyczuleni na punkcie prędkości oraz wyprzedzaniu. Jednak dzisiaj nie będzie o drogówce, ale o tajnych policyjnych wywiadowcach, którzy również mogą nas przydybać i nie tylko wlepić mandat.

Opinie 18 września 2014 11 komentarzy
Nowy Motocykl Sokół: To test polskiej myśli technicznej

Nowy Motocykl Sokół: To test polskiej myśli technicznej

Po 75 latach znalazła się grupa miłośników, która postanowiła wskrzesić legendarnego Sokoła. Jak podkreślają autorzy tego projektu to jedyny produkowany aktualnie w Polsce motocykl, co jest godne ogromnej pochwały, bowiem to decyzja bardzo odważna.

Opinie 17 września 2014 0 komentarzy
Za co motocyklista może stracić prawo jazdy?

Za co motocyklista może stracić prawo jazdy?

Całkiem niedawno w Skuterowo.com pisaliśmy o coraz częstszych przypadkach odbierania praw jazdy polskim kierowcom - zarówno motocykli, jak i samochodów osobowych czy ciężarowych. W wielu przypadkach zasadność takiego postępowania policji jest dyskusyjna, jednak czy w tym przypadku również są wątpliwości?

Opinie 12 września 2014 5 komentarzy
Motocykle i skutery na raty: Kupić na kredyt czy za gotówkę?

Motocykle i skutery na raty: Kupić na kredyt czy za gotówkę?

Dziś Skuterowo.com odpowie na kilka pytań - czy warto kupić nowy jednoślad na raty, albo w kredycie/leasingu? A może lepiej wybrać coś używanego za gotówkę? Jakich form finansowania unikać, a jakie warto polecić? Ile trzeba zarabiać, aby otrzymać pozytywną decyzję kredytową na zakup dwóch kółek?

Opinie Porady 05 września 2014 1 komentarz
O wrogości do policji i hasłach typu “HWDP”: Naszym zdaniem

O wrogości do policji i hasłach typu “HWDP”: Naszym zdaniem

Dość powszechna jest w Polsce wrogość do policji. Z reguły im młodszy obywatel tym jest ona większa i bardziej eksponowana, choć można spotkać się wyjątkami. To samo dotyczy funkcjonariuszy drogówki, mandatów, kontroli, czepiania się i powszechnego łamania przepisów "na złość policji". Czy to ma sens?

Opinie 02 września 2014 0 komentarzy
Dojazd skuterem/motorowerem do szkoły. Czy to dobry pomysł?

Dojazd skuterem/motorowerem do szkoły. Czy to dobry pomysł?

To marzenie wielu - podjechać swoją maszyną pod szkołą i z dumą zaparkować. Jednak w naszym kraju to dość ryzykowne zarówno dla nas, jak i dla naszego sprzętu. Dlaczego? Dziś wyjaśniamy w Skuterowo.com jednocześnie licząc na Wasze doświadczenia oraz opinie.

Opinie Porady 01 września 2014 15 komentarzy
Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125: Najlepsze filmy i opinie

Honda Varadero 125 to już nieprodukowany model Hondy (2001-2012). Rewelacyjnie sprawdza się nie tylko na zwykłym asfalcie, ale również na drogach szutrowych, co czyni go wręcz idealną maszyną o przeznaczeniu turystycznym. To właśnie Hondą Varadero 125 mogliśmy i nadal możemy wybrać się w daleką podróż nie przejmując się zupełnie niczym.

Opinie 29 sierpnia 2014 2 komentarzy
Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Piaggio X9 125 ccm, mandat i błąd w policyjnych obliczeniach mocy

Wczoraj pisaliśmy o zapowiedzi policji dotyczącej częstych kontroli motocyklistów 125 ccm. Dziś, niejako w odpowiedzi na ten artykuł artykuł otrzymaliśmy list od naszego czytelnika Rafała. Lektura musimy przyznać ciekawa, a jednocześnie prowokująca do uderzenia pięścią w stół.

Opinie 26 sierpnia 2014 15 komentarzy
Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125: 125tki też mają blokady. Czy warto je zdjąć?

Honda NSR 125 to absolutny hit japońskiej myśli technicznej. Super design, powalające osiągi (jak na 125 ccm) i legendarna jakość. Tej motocykl był i jest marzeniem ogromnej rzeszy jednośladowców. Niestety jego produkcja zakończyła się w 2003 roku.

Opinie Porady 22 sierpnia 2014 4 komentarzy
Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Za co policja może odebrać prawo jazdy?

Przez ostatnie pięć miesięcy policjanci z drogówki zatrzymali już ponad 5,6 tys. praw jazdy za, jak to się fachowo określa "rażące łamanie przepisów ruchu drogowego". W samym lipcu funkcjonariusze odebrali 1.500 dokumentów.

Opinie 18 sierpnia 2014 1 komentarz
Masz za głośny wydech? Dostaniesz mandat oraz zakaz jazdy. I słusznie

Masz za głośny wydech? Dostaniesz mandat oraz zakaz jazdy. I słusznie

Wbrew pozorom polskie prawo definiuje jak głośny może być nasz jednoślad. Dla motorowerów i motocykli o pojemności do 125 ccm jest to 94, a większych maksymalnie 96 dB. Sonometry (homologowane urządzenia do pomiaru hałasu) są na wyposażeniu coraz większej liczby patroli drogówki.

Opinie 14 sierpnia 2014 5 komentarzy
Bojkot: Polacy nie chcą tankować na stacjach Lukoil?

Bojkot: Polacy nie chcą tankować na stacjach Lukoil?

Temat stacji benzynowych Lukoil wraca. Wraz z wprowadzeniem embarga na produkty importowane z Polski coraz liczniejsza rzesza kierowców namawia do omijania rosyjskich "wodopojów" dla naszych maszyn szerokim łukiem. Jednak czy to ma sens?

Opinie 12 sierpnia 2014 4 komentarzy
Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Polskie autostrady zarówno dla motocyklistów jak i puszkarzy to prawdziwy koszmar. Nie dość, że ich nie mamy, nie dość, że budujemy je najdrożej to w dodatku istniejące odcinki trzeba omijać, żeby... nie stać w korku. To prawdziwy polski ewenement, patologia i kuriozum.

Opinie 29 lipca 2014 1 komentarz
Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Wczoraj przywoływaliśmy nowe zjawisko polecające na zakupie motocykla 125 ccm i zwiększeniu jego pojemności bez zgłaszania tego faktu do ubezpieczyciela czy wydziału komunikacji. Opisaliśmy również cały szereg konsekwencji czym wzbudziliśmy nieco kontrowersji.

Opinie Prawo 29 lipca 2014 22 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Nowy Zipp Vapor: Zdjęcia i dane techniczne

Nowy Zipp Vapor: Zdjęcia i dane techniczne

16 lutego 2013

Jeszcze parę lat temu, przed boomem w Polsce synonimem słowa skuter była Vespa. Niemal tylko i wyłącznie. Dziś nadal jest to jeden z najpopularniejszych miejskich jednośladów. Dlaczego? Moim zdaniem konsekwencja i tradycja to dwa klucze, które otworzyły drzwi sławy dla dwukołowej osy. Grupa Piaggio zamiast eksperymentować i zrywać z kultowym wizerunkiem Vespy wolała swoje sportowe, […]

Zdjęcia0 opinii

Kymco People One 125I: Zdjęcia, Opis, Cena, Dane techniczne

Kymco People One 125I: Zdjęcia, Opis, Cena, Dane techniczne

15 marca 2014

Sam wygląd może nieco odciągnąć niektórych klientów. Dlaczego? People One wygląda dosyć nietypowo i nie każdemu to się spodoba.

Zdjęcia0 opinii

ZIPP organizuje dni otwarte i pokazuje nowe modele

ZIPP organizuje dni otwarte i pokazuje nowe modele

12 maja 2010

ZIPP hucznie wprowadza nowe modele do sprzedaży. Z tej okazji organizuje dni otwarte w salonach na terenie całej polski, jak wcześniej informował serwis Skuterowo.com w tym sezonie pojawiają się zupełnie nowe propozycje: Triad 2, Quantum RS, Simpli.

Imprezy Nowości11 opinii

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.