Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Skuterowo.com:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Zientarski i Furgalski o polskich bramkach na autostradach

Polskie autostrady zarówno dla motocyklistów jak i puszkarzy to prawdziwy koszmar. Nie dość, że ich nie mamy, nie dość, że budujemy je najdrożej to w dodatku istniejące odcinki trzeba omijać, żeby... nie stać w korku. To prawdziwy polski ewenement, patologia i kuriozum.

Opinie 29 lipca 2014 1 komentarz
Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Rejestracja 250 albo 300 jako 125 cm3: Czy warto?

Wczoraj przywoływaliśmy nowe zjawisko polecające na zakupie motocykla 125 ccm i zwiększeniu jego pojemności bez zgłaszania tego faktu do ubezpieczyciela czy wydziału komunikacji. Opisaliśmy również cały szereg konsekwencji czym wzbudziliśmy nieco kontrowersji.

Opinie Prawo 29 lipca 2014 20 komentarzy
Swap moto 125 na 200 albo 300 cm3. Życzymy powodzenia

Swap moto 125 na 200 albo 300 cm3. Życzymy powodzenia

No i się zaczęło. Mamy podpisaną ustawę o 125 ccm na B, nawet jest już opublikowana w Dzienniku Ustaw i czeka na wejście w życie. Motocykl 125 to super sprawa, jednak nawet takie udogodnienie jak brak konieczności robienia oddzielnego prawka to dla wielu za mało!

Opinie 28 lipca 2014 24 komentarzy
Szeryfowie, strażnicy Texasu: Jak (nie) działa jazda na suwak w Polsce

Szeryfowie, strażnicy Texasu: Jak (nie) działa jazda na suwak w Polsce

Temat może nie dotyczy w pełni jednośladów... Jednak dziś dwa przykłady: edukacyjnego wkładu pewnego kierowcy motocykla oraz dowód na to jak należy walczyć z tym zjawiskiem - finał zgłoszenia zachowania pewnego "Strażnika Texasu" z Toyoty, tamującego ruch na wylocie ze Stolicy.

Blogi Opinie 25 lipca 2014 2 komentarzy
125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

125 cm3 na kat. B: Straszenie ludzi nowymi przepisami

Poszliśmy za zachodnim przykładem. Tak, jak np. w Czechach, Włoszech, Niemczech, Francji, Hiszpanii w Polsce po 24.08.2014 będzie można jeździć motocyklem 125 cm3 posiadając jedynie kat. B. Po kraju przelewa się fala zachwytu oraz fala grozy.

Opinie Prawo 25 lipca 2014 25 komentarzy
Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Junak i motocykle 125 na kat. B prawa jazdy. Co wybrać? (Cz. 2)

Kontynuujemy naszą serię. W części drugiej chcemy Wam pokazać paletę aktualnie produkowanych motocykli 125 cm3 marki Junak. Wkrótce, systematycznie będziecie mieli możliwość okrywania kolekcji również innych producentów. Dziś przyglądamy się Junakowi.

Opinie 23 lipca 2014 0 komentarzy
Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Motocykle 125 bez prawa jazdy: Opinie

Zdania są podzielone co do podpisanej wczoraj przez Prezydenta nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami. Wśród nich znajdują się zarówno orędownicy jak i przeciwnicy nowych przepisów o motocyklach 125 na kat. B prawa jazdy. Jakie jest Wasze zdanie?

Opinie 17 lipca 2014 11 komentarzy
Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Nowa Honda MSX 125: Miejski Wariat

Krystian Plato testował nową Hondę MSX 125. To mały i co tu ukrywać - mocno budżetowy motocykl klasy 125, jednak czy cena jest jego wadą? Honda MSX budzi ogromne zainteresowanie w salonach dealerskich w związku z nowymi przepisami dotyczącymi rozszerzenia kompetencji prawa jazdy kat. B.

Opinie 07 lipca 2014 0 komentarzy
Jakie są motocykle 125 ccm na kat. B w Polsce? Lista

Jakie są motocykle 125 ccm na kat. B w Polsce? Lista

Oto lista dostępnych aktualnie w oficjalnej sprzedaży skuterów i motocykl 125 ccm na kat. B. Przy jej sporządzaniu zweryfikowaliśmy również homologacyjny limit mocy (11 kW). Zestawienie przez cały czas jest przez nas aktualizowane. Romet Romet Soft Chopper 125, cena brutto 3 990 PLN Romet ZK 125, cena brutto 4 334 PLN Romet Ogar Caffe 125, […]

Opinie 04 lipca 2014 3 komentarzy
Skutery i Motocykle 125 z manualną i automatyczną skrzynią: Ankieta

Skutery i Motocykle 125 z manualną i automatyczną skrzynią: Ankieta

Jesteśmy bardzo ciekawi Waszego zdania. Wyobraź sobie, że nowe przepisy weszły już w życie. Zakładając, że masz prawo jazdy kat. B, ale nie posiadasz uprawnień na jednoślady (A, A1, A2, AM) jaki skuter albo motorower byś wybrał? Nasza ankieta trwa 30 sekund.

Opinie 29 czerwca 2014 0 komentarzy
Najpopularniejsze “ścigacze” 50 ccm w Polsce: Top 10

Najpopularniejsze “ścigacze” 50 ccm w Polsce: Top 10

Zapytaliśmy Was na naszym Facebooku o najpopularniejsze motorowery (do 50 ccm) nawiązujące wyglądem do ścigaczy. Na podstawie Waszych sugestii i statystyk sprzedaży w Polsce pokazujemy Wam top 10 modeli.

Opinie 02 czerwca 2014 3 komentarzy
Tanie skutery i motorowery z marketu: Czy warto?

Tanie skutery i motorowery z marketu: Czy warto?

Chcę kupić tani motorower/skuter z marketu: Skuterowo.com, czy warto? Takimi pytaniami zalewane jest Forum Skuterowo.com oraz nasza redakcyjna skrzynka redakcja@skuterowo.com.

Opinie 21 maja 2014 5 komentarzy
Skutery 125 na kat. B w Polsce: Nisza stanie się przebojem

Skutery 125 na kat. B w Polsce: Nisza stanie się przebojem

Na wieść o nowych przepisach na mocy których będzie możliwa jazda skuterami 125 posiadając jedynie prawo jazdy kat. B zawrzało. Rynek motocykli 125 z automatyczną skrzynią biegów w Polsce był do tej pory niszą. Teraz wspomniana nisza przechodzi metamorfozę.

Opinie 14 maja 2014 0 komentarzy
Vespa: Najpopularniejszy skuter na świecie?

Vespa: Najpopularniejszy skuter na świecie?

Każdy, kto chociaż słyszał o istnieniu pojazdu typu skuter, od razu mówi Vespa lub Osa, a poza naszymi granicami jedynie Vespa. Skąd taka popularność? Skuterowo.com wyjaśnia w niniejszym artykule.

Opinie 13 listopada 2013 12 komentarzy
Ważne

Zobacz też

Polecane porady, testy, opinie...

Vespa LX 50/125: Zobacz prezentację legendy

Vespa LX 50/125: Zobacz prezentację legendy

08 czerwca 2010

Żywa historia włoskiej motoryzacji. Vespa, tym razem w wersji 125 ccm. Wielu marzy o tym, aby dołączyć do posiadaczy tej oldschoolowej maszyny. Ta sporo silniejsza odmiana od 50 ccm wyróżnia się świetnym komfortem i dbałością o ekologię.

Wideo1 opinia

Kymco Agility Carry: Test Wideo

Kymco Agility Carry: Test Wideo

27 czerwca 2011

Maszyna przeznaczona dla profesjonalistów. Dla ludzi ceniących niezawodność i niskie koszty eksploatacji. Po niesamowitym sukcesie ZX 50 Kymco postanowiło iść za ciosem i zaproponowało skuter o potężnych możliwościach przewozowych bez strat na mobilności i komforcie prowadzenia

Wideo2 opinii

Skuter i technika: Hamulce Tarczowe

Skuter i technika: Hamulce Tarczowe

01 kwietnia 2011

Poznaliśmy już budowę hamulców bębnowych. Teraz pora na sprawdzenie w jaki sposób działają hamulce tarczowe. Te nowocześniejsze i bardziej skuteczne rozwiązania są obecnie stosowane nie tylko na przednich ale i na tylnych kołach skuterów. Z czego się składają?

Porady1 opinia

Strona wykorzystuje pliki sesji coockie. © 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Skuterowo.com. Grupa OnAir!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Skuterowo.com jest wpisane do Ewidencji Sądu Okręgowego Miasta Stołecznego Warszawy, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 Prawa prasowego. Skuterowo.com to portal oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.