Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Tuning

1. Przemko

Użytkownik

szyszu3 weź się lepiej nie udzielaj bo się jeszcze bardziej kompromitujesz. Udzielasz sie a pewnie nie wiesz nawet jak tłok wygląda

Napisano 3 miesiące temu #
  2. romet727p10

Użytkownik

Przemko- założyłeś konto na forum i od razu robisz szum. Chłopak chce żebyście mu doradzili a nie kłóciliście się o hamulce z allegro! Wrzućcie na luz!

3. Przemko

Użytkownik

Mi nie zależy na tym by robić szum,tylko po prostu jak sie dzieciak nie zna to niech sie nie udziela.

4. romet727p10

Użytkownik

Ale on Ci dobrze mówi. Układy hamulcowe są naprawdę bardzo drogie. Tutaj masz seryjny (nie jakaś super firma) układ hamulcowy do "chinoli" (bez lagów i tarczy)
    http://www.racing-planet.pl/tuning-skutera-hamulec-przedni-kompletny-zestaw-p-2114-1.html?cPath=10992_26599_26609&sessID=664950b25b1667b8e5fcc8b8e5bc0e03 Pozdrawiam :)

5. Przemko

Użytkownik

tylko że nowego się nie opłaca kupować bo to część która się praktycznie nie zużywa, jedynie raz na klika lat wypada zmienić zaworek odpowietrzający i oring w zacisku. Wiadomo takie częsci jak klocki to normalna sprawa, więc nie trzeba o tym wspominać. Ja ostatnio składałem neosa na hamulec tarczowy i mnie wyniosło 400zł ale ja sobie kupiłem dwie felgi od aeroxa, nowe opony michelin, układ hamulcowy brembo i kompletną piaste. Więc w przypadku skutera markowego to te 400zł zrozumiem bo części droższe. Ale do zwykłego china 4t to nie ma co wydziwiać, można kupić części za grosze i się cieszyć użytkowaniem tak samo jak na nowych

6. szyszu3

Użytkownik

Ale zobacz, że ja podałem nie aż takie drogie części.. tylko za wszystko sporo wynosi. A co do hamulców to przecież bezpieczność najważniejsza. Nie kupie jakiś '' złomów '' które nie będą mi hamować.

Ja w korkach nie stoje.
  7. dodge

Użytkownik

A jak myślicie dałbym sobie radę z wymianą, są do tego potrzebne jakieś specjalne narzędzia ?

Router Pluss 80cc 4T 2011

Budzik: 2500km :)

oraz

Suzuki Katana LC 2001 2T 50ccm :D

Budzik: 16209km

LEWA W GÓRE!
    Napisano 2 miesiące temu #
  8. szyszu3

Użytkownik

Powinieneś dać :) Potrzebne Ci tylko klucze. Ale chyba coś mi się wydaje, że jak będziesz wymieniał lagi tam do odkręcenia ich ja używałem takiego klucza rowerowego. Ale odkręć przedni plastik i będziesz widział. Chyba nie potrzeba Ci specjalnych narzędzi.

9. dodge

Użytkownik

http://allegro.pl/zawieszenie-lagi-skuter-4t-i2168542245.html - Lagi 116zł
    http://allegro.pl/felga-kolo-p-10-coliber-quest-chinskie-4t-i2161148433.html - Felgi [71x2+15 = 157zł]
    http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-do-skutera-keeway-zipp-romet-i2170156961.html - Tarcza 41zł
    http://allegro.pl/zacisk-pompa-hamulca-kpl-przod-skuter-cetus-50-i2158017828.html - Pompa + Klamka 127zł

__________________________441zł______________________________________

Sprawa ma się tak.. Czy te części będą dobre ? (mam felgi 10'')
    Chyba felgi przód tył są te same prawda?
    I jak właściewie wymienić felgi, muszę na pewno całe koło dokręcić, ale co dalej ?? Jak opone zdjąć z felgi ?

10. szyszu3

Użytkownik

Powiem Ci, że najlepiej by było jakbyś skontaktował się z tym Panem i żeby Ci podał wymiary czy ta oś Ci wejdzie w rame i porównasz ze swoją i też zapytaj może ma cały zestaw hamulca przedniego.:) A i spytaj jakie koła wchodzą do tych lag.

Odkręcasz koło całe spuszczasz powietrze wkładasz coś żeby podważyć opone i jedziesz do okoła. Jest z tym troche zabawy. Chyba lepiej by było jakbyś dał do wulkanizacji i oni by Ci już zdejmneli i założyli a tą nową felgę i napompowali :)

11. szyszu3

Użytkownik

A sorry pisze w opisie ze do nich koła 10 wchodzą, lecz ta tarcza chyba nie będzia pasowała bo pisze że do kół 12.

12. Kapuchon

Użytkownik

Co do ściągnięcia opon to radziłbym podjechać z felgą i oponą do wulkanizatora. Za drobną opłatą zmienią Ci na sprzęcie do tego przeznaczonym a wymieniając to na własną rękę łatwo jest uszkodzić oponę.

Ja w Korkach Nie Stoję !

13. dodge

Użytkownik

chyba sobie jednak daruje tę zmiane hamulca, trochę szkoda mi wydawać ponad 400zł na hamulec, ale za to chyba kupię sobie dobre opony letnie i te felgi..
    Jakieś Dunlopy na lato :)

14. szyszu3

Użytkownik

nom i dobrze wyreguluj bęben i będzie git.

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się