Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Tuning

1. HugoBoss

Użytkownik

http://swiatla.arbiter.pl/galeria/skuter.xenon

Co o tym myślicie?

Photobucket
    Napisano 1 rok temu #
  2. qazwsxedc

Użytkownik

W motocyklach to się żrednio sprawdza, z tego względu, że często pada przetwornica z powodu nadmiernych wstrząsów itp.
    ogólnie bym się w to nie bawił, bo mam bardzo dobre światła- halogen.

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  3. Suawek

Użytkownik

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakichkolwiek przeróbek świateł w celu polepszania sobie życia kosztem innych, szczególnie mówię tu o pseudo ksenonach. Robię sporo kilometrów po Polsce i "ulepszone" światła są zmorą szczególnie w nocy.
    W ksenonach nierozłącznym elementem układu są bardzo ważne rzeczy - mechanizm samopoziomujący i spryskiwacz reflektorów. Bez tego po prostu szczęśliwy posiadacz, wypala oczy innym uczestnikom ruchu.

Napisano 1 rok temu #
  4. Kisiu1981

Użytkownik

Jechałem kiedyś za takim debilem w dwudziestoletnim golfie, który kosztował chyba niewiele więcej niż te ksenony, które sobie wsadził. I na dodatek miał w ogóle nie ustawione i totalnie mnie oślepiały w lusterku wstecznym. Miałem ochotę wdepnąć hebel w podłogę żeby go pow**rwiać tak jak on mnie.
    A poza tym ksenony wypalają odblaski i plastik reflektora więc będziesz po miesiącu widział jeszcze gorzej. Odradzam. Zresztą kiedyś tu ma forum o tym pisałem.

Napisano 1 rok temu #
  5. Anonim

Warto wspomnieć, że samodzielny montaż i używanie ksenonów jest nielegalny i policja może się przyczepić do tego ;). A jak ktoś narzeka na jakość świateł, to niech wsadzi żarówkę halogenową, opuści lustro nieco w dół i jeździ non stop na drogowych, byleby snop światła dawał tylko po jezdni a nie po znakach.

Napisano 1 rok temu #
  6. HugoBoss

Użytkownik

Ja bym sobie zamontował xenony

Napisano 1 rok temu #
  7. KrzysiekP

Użytkownik

A co z halogenami jako dodatkowe oświetlenie? Macie jakieś przemyślenia?

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

Napisano 1 rok temu #
  8. Kisiu1981

Użytkownik

Nie wiem jak to jest w przypadku motorowerów ale widzę motocykle ze światłami przeciwmgielnymi. Tylko, że na mgłę - w każdym innym wypadku (deszcz, śnieg) nie wolno ich używać. Zresztą sami pewnie widzicie jak debile w puszkach jeżdżą na nich bez mgły i jak to męczy wzrok innych użytkowników drogi. A już najgorzej jak taki jedzie za tobą...

Napisano 1 rok temu #
  9. Suawek

Użytkownik

Kisiu1981 napisał:

Nie wiem jak to jest w przypadku motorowerów ale widzę motocykle ze światłami przeciwmgielnymi.

Pierwsze słyszę o światłach przeciwmgielnych w motocyklach. Przecież to nie ma sensu. Przeciwmgielne mają przewagę nad reflektorami z tego powodu że są nisko, bo im niżej tym lepiej bo mgła przy gruncie jest najsłabsza lub nie ma jej w ogóle. Motocykle mają światła jeszcze wyżej.

Napisano 1 rok temu #
  10. Kisiu1981

Użytkownik

Ale ja mówię o niektórych Harleyach i dużych motocyklach turystycznych. W takich czasem widywałem. W innych nie.

Napisano 1 rok temu #
  11. Suawek

Użytkownik

Kisiu1981 napisał:

Ale ja mówię o niektórych Harleyach i dużych motocyklach turystycznych. W takich czasem widywałem. W innych nie.

Aaaa, to może.

Napisano 1 rok temu #
  12. HugoBoss

Użytkownik

Jest nawet skuter z przeciwmgielnymi: http://www.scigacz.pl/Sym,GTS,250i,8211;,sympatyczny,mieszczuch,9574.html

Napisano 1 rok temu #
  13. Kisiu1981

Użytkownik

Dość wysoko ma te przeciwmgielne. Ja w jakimś widziałem tuż nad ziemią ale to nie był skuter ale coś harleyopodobnego.

Napisano 1 rok temu #
  14. domel2000

Użytkownik

Ja mam xenon i to nie ze słomczyna który daje nie bieskim światłem i jakoś nikogo nie oślepia. Za to daje dużo więcej światła niż zwykła żarówka co lepsze przetwornica od xenonu pobiera tyle samo prądu. Różnica jest naprawde kolosalna ja ją zauważyłem dopiero po zamontowaniu białego światła.

DOMEL
    Napisano 1 rok temu #
  15. Suawek

Użytkownik

domel2000 napisał:

i jakoś nikogo nie oślepia. Za to daje dużo więcej światła niż zwykła żarówka co lepsze przetwornica od xenonu pobiera tyle samo prądu.

Czary 8O

Rozumiem, że zatrzymywałeś innych kierowców i pytałeś czy ich nie oślepiasz, bo jak inaczej oceniłeś że ich nie oślepiasz?

Napisano 1 rok temu #
  16. HugoBoss

Użytkownik

domel2000 gdzie kupiłeś to cacko? Podaj linka

Napisano 1 rok temu #
  17. Kisiu1981

Użytkownik

Domel, długo już masz wsadzone te ksenony? Od kiedy na nich jeździsz?

Napisano 1 rok temu #
  18. HugoBoss

Użytkownik

19. Kisiu1981

Użytkownik

Wsadzajcie te cacka, panowie i wymieniajcie reflektory co miesiąc. Miłej zabawy życzę.

Napisano 1 rok temu #
  20. Leszek

Skuterowo.com

Chodzi Ci Kisiu o temperaturę?

--

Kymco Downtown 300i ABS.

http://www.Leszek.OnAir.pl
    Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się