Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Tuning

1. Stiopa

Użytkownik

Jak w temacie. Dawno nic nie sknociłem w moim Routerze, więc postanowiłem sprawić sobie sportową cewkę. I moje pytanie. Czy ktoś montował takie cudo i czy to cokolwiek zmieniło (osiągi, spalanie) oprócz samopoczucia? Gaźnik mam odblokowany, innych blokad nie ma, silnik 139qmb 4t.

Napisano 4 miesiące temu #
  2. klekocix

Użytkownik

Stiopa napisał:

Jak w temacie. Dawno nic nie sknociłem w moim Routerze, więc postanowiłem sprawić sobie sportową cewkę. I moje pytanie. Czy ktoś montował takie cudo i czy to cokolwiek zmieniło (osiągi, spalanie) oprócz samopoczucia? Gaźnik mam odblokowany, innych blokad nie ma, silnik 139qmb 4t.

Ja mam takie coś już od 4tyś km. Nie zauważyłem zmiany prędkości czy spalania, jedyne co zauważyłem (a może mi się wydaje) to łatwiejszy rozruch na zimno w porównaniu do seryjnej cewki.

Sklep internetowy z częściami do skuterów oraz serwis: Warszawa-Bemowo i Warszawa-Raszyn

Nasza stronka: http://www.motocity.com.pl

Nasze aukcje: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=666742

3. MichalWujak

Skuterowo.com

Sportowa cewka daje wyższe napięcie a więc mocniejszą iskrę, więc właśnie najwyżej na rozruch może mieć wpływ. Poza tym raczej nic więcej w seryjnym cylindrze nie da.

4. elastyna

Użytkownik

A jak bym dał do swojego 2t cewke sportową do cylindra airsal 50 sport, tecnigas trek, polini speed control, hebo n, stage6 wingcooler,to by poprawiło osiągi?

Cpi Oliver 2t 2005r
  5. Stiopa

Użytkownik

Dzięki chłopaki za odpowiedź. Tak jak myślałem. Nie zaszkodzi, nie pomoże, ale chyba i tak się skuszę.

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się