Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Serwis

1. Verso2011

Użytkownik

Witam mam problem z skuterem 4T nie dostaje on paliwa i wiem że przyczyna jest gdzieś pomiedzy bakiem a cylindrem ponieważ lejąc troskzę paliwa bezpośrednio do cylindra już słychać że pali a z gażnikiem nie chce i napewno nie jest to wina gaźnika bo brałem gaźnik od kolegi i było to samo dzwoniłem do serwisu po cichu mówiąc że chodzi o kolegi skuter bo mam go na gwarancji mówili mi o jakiejś pompce paliwowej o ten kranik hcodzi ze nie zapodaje paliwa niby nie zapodawał kazali sciągnac wezycz z pompki który idzie do gaźnika i pod czas kręcenia rozrusznikiem paliwa już tryskało także pompka jest dobra niewiem co może być przyczyną dodam że skuter ma 3 miesiące ma przejechane 3600 km i wymieniony cylinder na 80ccm
    aha dodam jeszcze jedno ostatni raz jak jechałem skuter to odpadł mi filt powietrza i około 30 km przejechałem bez i na drugi dzien juz nei odpalił czy moze mieć to jakis powód proszę o jak najszybszą odp :)

Napisano 6 miesiący temu #
  2. Macyk150ccm

Użytkownik

witam powiem ci ze miałęm podobny problem ze soim skuterkiem.nie chciał odpalic a gdy odpalił przejechał 5 m i sie zapychał...przyczyną był zatkany weżyk ktory idzie z gażnika to filtra powietrza.Przepchałem go i odrazu palił

3. Verso2011

Użytkownik

ale ja właśnie cały układ paliwowy wyczyściłem i dalej nic ale jak mój by odpalił raz to by już do wieczora jeździł :D

4. Macyk150ccm

Użytkownik

hee ;P no to nie wiem moze masz problem z gażnikiem

5. Verso2011

Użytkownik

o to chodzi że gaźnik brałem od kolegi i jest to samo nic nie daje :( paliwa wcale nie dostaje albo moze byc coś jeszcze dalszy problem może coś z silnikiem niewiem :( ? ?

6. lop16

Użytkownik

Mój 2t nie brał paliwa jak był zatarty ;) Może zmień kranik podciśnieniowy?

Kingway Coliber 4T 50 - 4100km
  7. Verso2011

Użytkownik

własnie spróbuję to zrobić hcoć tryska paliwa jak kręce rozrusznikiem ale zmienie w serwisie mi to smoa móili :) spróbuję moze nawet w poniedziałek :)

8. Verso2011

Użytkownik

lop16 napisał:

Mój 2t nie brał paliwa jak był zatarty ;) Może zmień kranik podciśnieniowy?

mój zatarty nie jest bo miał wymieniany nidawno cylinder na 80 cylinder jest około 1 miescoiac i jezdziłem tylko 30km.h przez 1 tys km :D a potem to wiadomo

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się