Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

1. macsienk

Użytkownik

Witam , mam problem ponieważ kilka dni temu kupiłem skuter Yamaha Neos 2007 , ale niestety nie mam garażu i nie mam go gdzie chować na noc :(

Zastanawiam się czy płaszcz - peleryna - pokrowiec na skuter coś pomoże , oczywiste jest , ze nie napada na niego wtedy śnieg , ale co poza tym , czy moglibyście coś napisać , na ten temat?
    Może ktoś ma doświadczenie z tego typu wynalazkiem i przechowywania pod nim motocykla w zimie na dworze .

Prosze o odpowiedzi , pozdrawiam Serdecznie wszystkim fanów jednośladów, Maciej.

Napisano 7 miesiący temu #
  2. guliwer55

Użytkownik

Jeśli nie ma garażu to próbuj do piwnicy w prowadzić po desce a jeśli nie to koniecznie nakryć kocem a potem plandeką ,zabezpieczyć linką oczywiście jak plandeka ma specjalne otwory i zamknąć na kłódkę

3. madi

Użytkownik

plandeka lub pokrowiec, pod koła moźna deski podłożyć. Dół plandeki mozna obwiązać sznurkiem aby przylegała do skutera i żeby śnieg tam się nie dostawał. do tego wyjmij akumulator i weź do domu.

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
  4. MichalWujak

Skuterowo.com

Najlepiej chyba byłoby poszukać takiego namiotu na motocykl http://foto.scigacz.pl/cache/imgs/_w750/gallery/publikacje/Zimowanie_motocykla_praktyczne_wskazowki/11_namiot_na_motocykl.jpg bo inaczej to kiepsko. A jak nie będziesz jeździł zimą to pomyśl nad schowaniem skutera do piwnicy, zdejmij owiewki, spuść paliwo i we trzy osoby zniesiecie skuter na spokojnie ;).

5. macsienk

Użytkownik

Dzięki za odpowiedzi . No więc :

Po pierwsze , PRIMO :))) Ja nim jeżdżę codziennie do pracy rano , ale do pracy mam niedaleko , i potem on sobie 12 h stoi .

do domciu potem, 2 kilometry przejade 10 h w nocy stoi , rano 2 kilometry przejade itd itd

DOM(rano) --------2km------>PRACA(12h)-------2km---->DOM(noc) itd itd

Więc jest w ciągłej eksploatacji , więc jakieś deski pod koła to przesada.

Głównie to chodzi mi o to , czy kupić plandekę żeby nie leciał na niego śnieg , czy to głównie chyba o temperaturę ujemną chodzi , mrozy no i to zabójcze odpalanie z rana ...
    Kupować taką plandekę ? ( a raczej folio pelerynę ) bo na drogą plandekę w obecnej chwili mnie nie stać , może coś polecicie jakieś linki do produktów.

Kurcze no naprawdę się zastanawiam , czy takie stanie w nocy na parkingu ( oczywiście za bramą zamykaną itp, więc kłódki zbędne jak ktoś pisał )to czy będzie ono zabójcze dla mojego nowo kupionego skutera , czy po prostu dbać , o to żeby rano dać mu się chwile rozgrzać ?

Pozdrawiam , z góry dziękuje za odpowiedź ! M.

6. madi

Użytkownik

jak tak to zwykła folia styknie. mój skuter stał w zeszłym roku parę dni pod chmurką przy ujemnych temperaturach. bez foli pokrowca itp. Żeby usiąś na kanapie musiałem warstwy śniegu zrzucić. oczywiście nic mu się nie stało. :) tylko się grzał z 15 minut.

7. barteklodz

Użytkownik

opady to mały pikuś, może stać bez pokrowca, poszycie kanapy najbardziej ucierpi

największą krzywdę robi sól drogowa

8. macsienk

Użytkownik

9. Golster

Użytkownik

A czy jeśli będę zimował skuter w nieogrzewanej hali to jakieś specjalne przygotowania są potrzebne?

10. roomcajz

Użytkownik

poszukaj w artykułach na głównej- ostatnio Leszek albo MichałWujak coś pisali o przygotowaniach do zimy

..:tempus breve est:..
  11. Golster

Użytkownik

Ok sorry za zaśmiecanie w takim razie ;)

12. macsienk

Użytkownik

http://allegro.pl/pokrowiec-na-motocykl-motor-skuter-extra-peleryna-i1871184996.html

takie coś ?

czy to raczej sie nie nadaje ? ma ktos cos podobnego ? albo ma jakies pojecie o tego typu urządzeniach ?

13. madi

Użytkownik

urządzeniem to to nie jest, ale może się bardzo dobrze sprawdzić jako przykrycie skutera

14. macsienk

Użytkownik

taka przenośnia - METAFORA
    (żarcik taki )

15. Michalk001

Użytkownik

Kup pokrowiec RUMO BIKE - są na Allegro, co prawda kosztuje prawie 200 zł ale jest to pokrowiec w stylu ubrań termoaktywnych - oddycha i motorek nie będzie się kisił. Ja używam bo też mój stoi pod chmurką i nic mu nie jest. Jak masz tak blisko do pracy to odpalaj go z kopniaka, akumulator zawsze Ci się będzie trochę ładował, a odpalając z przycisku więcej energii zabierze rozrusznik, niż doładuje prądnica.

Zipp Salmo - 12586km bezawaryjnie: sezon 2012 - 2395km
    Napisano 4 miesiące temu #
  16. KrzysiekP

Użytkownik

Michalk001 masz racje ale dobre pokrowce na skuter/motor sa z firxmy OXFORD a kosztują połowe mniej. ja do mojej inci street kupiłem w rozmiarze xl i nawet z założonym kufer cały przykryl

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

17. leoncjo

Użytkownik

Może poszukaj czy w pobliżu ktoś nie szuka osoby do współdzielenia garażu (zazwyszaj to zrzutka po jakieś 5 dych na miesiąc)

Nocowanie pod chmurką? brrr na samą myśl zdjęła mnie trwoga.

18. Raffo

Użytkownik

w tym roku na szczęście zimy prawie nie było, więc pokrowiec w moim wypadku wystarczył - głównie z myślą o kanapie. a teraz jak śnieg i mróz to u kumpla w garażu trzymam - może popytaj po znajomych albo tak jak leoncjo pisze - wynajmijcie coś w pare osób.

19. guliwer55

Użytkownik

Ja mam garaż i za 30 zl chce przyjąć na zimę jakiś pojazd i nie ma chętnych wolą żeby skuter stał pod chmurką albo mówią ,no jak by tak ma mojej dzielnicy to może bym się zgodził

20. leoncjo

Użytkownik

To nie kwestia śniegu, ale wilgoci i temperatur...

Ludzie są niepoważni.

Jak pod pracą zostawiałem suter, a pojawiły się 2 chmurki to zaraz go brezentem przykrywałem...

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się