Nie rozumiem tego tematu.
Sorki Wodzu, ale ja mieszkam w gorszej dziurze niż Ty i jakoś nie jęczę, że mnie reklama mierzi, bo mnie na taki kocyk nie stać, a tym bardziej nie porównuje się do zarobków z Wawy przy okazji.
Reklamy dają możliwość utrzymania tej strony (jak i każdej innej).
Koszta serwera są różne - głównie zależy od tego jak duża jest baza danych, jaki jest ruch na stronie, itp - czyli w miarę "przyrostu" użytkowników / bazy - potrafią być one z czasem coraz większe... o ile początkowo jak strony internetowe są małe, to wystarcz rocznie kilka set zł na utrzymanie takowej, a jak taka strona ma kilkanaście tysięcy użytkowników i kilkuletnią bazę danych o wielkości kilkuset MB (z transferem w TB miesięcznie) te koszta są ogromne, łącznie do kilkaset zł miesięcznie)... i wbrew pozorom wiem o czym piszę, bo sam też prowadzę serwer, którego koszta łącznie wychodzą ponad 300 na mc... i też mam do czynienia z takimi co jęczą jak Ty i najchętniej chcieliby mieć gratis stronę bez reklamy i których to nie interesuje że i tak dokładasz przeważnie do interesu.
Więc zamiast mieć pretensje do Leszka (a widzę że problem na tej stronie masz często typu, że "promowane jest kymco" ze względu na fakt, że reprezentujemy sporą grupę userów, lub że "reklamy są")
ciesz się człowieku, że nie ma na razie musu zrzucania się na serwer.
Jakieś kompleksy masz, czy co, że tą Wawe wspominasz co rusz i masz o wszystko "ale"?
Co do samej reklamy - a co mają zarobki do tego?
Ja akurat mimo niższych mam i na kymco i na stroje i na kocyk... całkowicie nie rozumiem tego podejścia, bo 400 to na fajki się miesięcznie wydaje.
Reklamy o ile są tematyczne, to budzą moje zainteresowanie.