Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Serwis

1. Sailen

Użytkownik

Szukałem już a kilku forach ale nic nie znalazłem (albo szukać nie potrafię ;p) Bynajmniej posiadam Kingway Fonero i mam następujące pytania ;p

1. Zimny nie pali z rozrusznika elektrycznego, dopiero jak kilka razy ruszę manetką do oporu i potem na rozrusznik to zdarzy się że złapie i zapali (Naturalnie podczas odpalania manetka delikatnie odkręcona). Jak złapie i zapali to jeżeli nie będę ruszał manetki to zgaśnie po 10-20s (ale to podobno naturalne w chińskich 4t ;p) Ciepły pali na dotyk

2. Istnieje możliwość naciągnięcia paska który przekłada napęd na koło?

Napisano 1 rok temu #
  2. lukas548

Użytkownik

Miałem podobny problem oddałem skuter do naprawy ćiężko jest samemu zrobic rozrusznik u mnie padło sprzegiełko kierunkowe w rozruszniku czyli bendix tera pali po sekundzie

Napisano 1 rok temu #
  3. Sailen

Użytkownik

Ale rozrusznik normalnie kręci, jak wciskam guzik to kręci i słychać jak ruszę manetą że silnik próbuje złapać, czyli rozrusznik do wymiany ;>

Napisano 1 rok temu #
  4. Anonim

Przypuszczam że pomogła by regulacja gaźnika.Albo jest kiepska świeca. Co do paska to nie kumam co masz na myśli.

Napisano 1 rok temu #
  5. Anonim

Sailen wrote:

Ale rozrusznik normalnie kręci, jak wciskam guzik to kręci i słychać jak ruszę manetą że silnik próbuje złapać, czyli rozrusznik do wymiany ;>

Jeśli rozrusznik dobrze kręci to jaki to ma sens go wymieniać?

Napisano 1 rok temu #
  6. Sailen

Użytkownik

To było zapytanie ;D Wybacz bez pytajnika ;p Gaźnik regulowany, a co do paska rozumiem że trzeba wymienić ;p bardziej chodzi mi o to że raz pali raz nie, jak mu się podoba ;/

Napisano 1 rok temu #
  7. qazwsxedc

Użytkownik

Regulacja gaźnika po wymianie świecy.
    Co to za skuter? ile przebiegu? Można też zmierzyć kompresje.

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  8. lukas548

Użytkownik

A z kopki jak odpala

Napisano 1 rok temu #
  9. Sailen

Użytkownik

W kopce muszę wymienić półksiężyc bo starty, skuter to 'Kingway Fonero 4T' przebieg to ponad 9k na liczniku, ma 3 lara i rok stał nie używany

Dostałem go od poprzedniego właściciela ze względu na padnięta elektrykę... Elektrykę zrobiłem na cacy, ale powstał problem z odpaleniem ;p

Napisano 1 rok temu #
  10. lukas548

Użytkownik

Dużo moze być przyczyn a jeszcze ustawienie zaworów

Napisano 1 rok temu #
  11. matuzalem

Użytkownik

Miałem podobny problem ale samo po jakimś czasie przeszło.Jest to mój pierwszy wpis na forum i zauważyłem,że jakiś miesiąc temu ktoś miał problem z regulacją zaworów,tutaj zobaczysz jak to zrobić:

matuzalem
    Napisano 1 rok temu #
  12. matuzalem

Użytkownik

Na filmie tego nie było zawór ssący-górny- 0.05 wydechowy-0.08-

Napisano 1 rok temu #
  13. lukas548

Użytkownik

E to jakiś nowy skuterek na tym filmiku wygląda na super nówke

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się