Jeśli nie lubisz długich wstępów przejdź do drugiego akapitu. Jako że moja druga połówka nie może mieć prawa jazdy a nikt jej wozić wiecznie nie będzie postanowiłem zrobić jej prezent na następną wiosnę i zakupić skuter. Wprawdzie mogę kupić jednego ze starych klonów Zippa Vapora za śmieszne pieniądze jednak po doświadczeniach z silnikiem 139QMB chcę sprawić jej niezawodny skuter z silnikiem 2T. Najlepiej włoski, może być też Azjata.
Szukam czegoś:
- taniego - sam zbieram na samochód,
- niezawodnego - po doświadczeniach ze swoim skuterem wiem co to znaczy zostać daleko w polu i pchać skuter przez 20 km w pełnym słońcu,
- małego - osoba która będzie go prowadzić jest drobna i niezbyt mocarna,
- ładnego - w końcu przyszły właściciel to płeć piękna.
Sam szukam czegoś na allegro itp ale z waszymi radami na pewno będzie mi łatwiej. Nie chcę kupić jej grata i pakować się w kosztowne naprawy, szukam tylko kompletnych maszyn, mogą być nadające się do remontu silnika. Sam posiadam możliwość lakierowania plastików więc może być do delikatnego szpachlowania. Zresztą i tak planuję pomalować go na błękit, zostawić białe paski wzdłuż, i oddać do chromowania co się da. Cała zima przede mną więc powinno mi się udać. Projekt "Motylek" rozpoczęty :)