Witam
Jestem , jak do tej pory szczęsliwym posiadaczem skutera Kingway Hooligan 2008 rok 80 cm3 . Dziś miałem sie wybrac za miasto wszystko jak zawsze odpaliłem wyjeżdżam z parkingu , wyjechałem za miasto i ku mojemu zdziwieniu przestały działac kontrolki (wskażnik paliwa , zegarek) i to mnie zaniepokoiło zanim znalazłem miejsce dogodne do zjechania na bok , ogarnołem że brak mu również kierunkowskazów ( światła były ponieważ czerpią zasilanie z ładowania )gdy zjezdżałem na pobocze oczywistym jest że odpuściłem manetkę , i wtedy sie zaczeło ;/ skuter zgasł , bardzo ciężko go odpalic ( tzn. zagada i jedzie tylko na maksymalnych obrotach , do domu zjechałem na hamulcu ;/)
Sprawdziłem dopływ paliwa jest , gaźnik prawidlowo ustawiony gdyż kilka sekund wcześniej było wporządku
Sprawdzony bezpiecznik przy aku jest cały
Rozrusznik kręci
Na koniec dodam iż chodze do tecchnikum samochodowego i motoryzacją zajmuje się od dziecka a zatem to jest naprawde ciężki przypadek że nie mogę tego ogarnąc . Wszystkie naprawy przy skuterze wykonywałem sam więc znam go od podszewki.
Liczę na waszą pomoc ;>
Z góry dziekuje .
Nie masz z kim jeździc ?
Znajdź nasz na facebooku i dołącz do naszej grupy !
Moto myszy z Marsa