Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

Kask na skuter

(20 wpisów)

1. Ula

Użytkownik

Od dwóch lat używam kasku LS2, w sumie jestem z niego bardzo zadowolona, ale ostatnio będąc w Centrum wpadłam do salony Vespy, gdzie znalazłam absoultnie prześliczny kask firmy:
    Agatha Ruiz de la Prada i prawie sie w nim zakochałam... Prawie, bo kosztuje 700 zł... :( Jesli słyszeliście coś o tej marce - jakośc i trawłość - bardzo proszę o informację :)

Napisano 1 rok temu #
  2. Leszek

Skuterowo.com

Zazwyczaj cena mówi wszystko o jakości:)

--

W Skuterowo.com od samego początku. Kymco New Dink 2010

http://www.Leszek.OnAir.pl
    Napisano 1 rok temu #
  3. Ula

Użytkownik

No własnie nie jestem pewna...Obawiam się, że kupując kask w salonie Vespy zapłacę conajmniej połowę za "vespa lifestyle" a nie za jakość... :/

Ula
    Napisano 1 rok temu #
  4. Cash

Użytkownik

Ula wrote:

"vespa lifestyle"

To mnie rozbawiło. :"D

--

'01 Aprilia Habana 49cc
    Napisano 1 rok temu #
  5. soprano

Użytkownik

bedzie dobrze, dodatkowa kase placzisz za design. Takie kaski maja atesty, chociaz te polskie niby tez mają ale to jest straszna padaka. Ja z wlasnego doswiadczenia moge polecic Ci kaski firmy CABERG, jak mialem wypadek na ścigu uratował mi twarz i życie.

----------------------------

Moja historia motoryzacyjna:

Motorynka ROMET 50ccm

Gilera DNA 50ccm

Yamaha FZR 600ccm

Suzuki GS 500ccm

Yamaha FZR 1000ccm

Kymco Grand Dink 250ccm

Rover 216i cabrio

Rover 827 coupe

----------------------------

Licencja Creative Commons
    Ten utwór jest dostępny na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Unported.
    Napisano 1 rok temu #
  6. Ula

Użytkownik

Cash wrote:

Ula wrote:
    "vespa lifestyle"

To słowa Pana ze sklepu Vespy ;) Może ciut przesadzone, ale w połączeniu z komplementem, że moja Królewna jest jedynym - poza Vepsami - skuterem, który mu się podoba - nabrały nowego, szlachetnego znaczenia ;)

Napisano 1 rok temu #
  7. Ula

Użytkownik

soprano wrote:

bedzie dobrze, dodatkowa kase placzisz za design. Takie kaski maja atesty, chociaz te polskie niby tez mają ale to jest straszna padaka. Ja z wlasnego doswiadczenia moge polecic Ci kaski firmy CABERG, jak mialem wypadek na ścigu uratował mi twarz i życie.

Dzięki :) a LS2 nie mają atestu?!?

Napisano 1 rok temu #
  8. soprano

Użytkownik

mają :) Atest poznasz po oznaczeniach - litera "E" w kółku, atest powinien być tez na szybie i zapięciu.

Napisano 1 rok temu #
  9. Ula

Użytkownik

Uff więc ryzykuję tylko brakiem stroju na motor :P co za ulga:D jeszcze tylko 40 min i pędzę do Królewny ;)

Napisano 1 rok temu #
  10. Cash

Użytkownik

Ula wrote:

Cash wrote:

Ula wrote:
    "vespa lifestyle"

To słowa Pana ze sklepu Vespy ;) Może ciut przesadzone, ale w połączeniu z komplementem, że moja Królewna jest jedynym - poza Vepsami - skuterem, który mu się podoba - nabrały nowego, szlachetnego znaczenia ;)

Gdyby ktoś, rozmawiając ze mną, z powagą użył zwrotu "vespa lifestyle", to chyba bym ze śmiechu pękł. :>

Tak gwoli ścisłości - ja osobiście bardzo lubię Vespy, aczkolwiek "znaj proporcjum, mocium panie".

Napisano 1 rok temu #
  11. WODZU

Użytkownik

Witam.
    Nie dziwię się że taka cena za kask jak wyszedł spod ręki światowej sławy projektantki, Królowej hiszpańskiej mody Agathy Ruiz de la Prada.

Któryś z tych?

Cena około 180 euro

http://www.skodafavorit.pl - Forum Użytkowników

Napisano 1 rok temu #
  12. qazwsxedc

Użytkownik

Z całym szacunkiem, ale nie dałbym tyle kasy za taki kask! Wiem, że jestem sknera itp., ale...podziękował.
    Za 700zł można kupić dobry kask i średnią kurtke.

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  13. grocik

Użytkownik

Ja przy wydatku 400, czy nawet 300zł bym się głęboko zastanowił :idea:

Pozdrawiam ciepło!

Zużycie paliwa - Motostat.pl

Napisano 1 rok temu #
  14. Matuszczyk

Użytkownik

Jak bym chciał taki kask to kupiłbym sobie
    jakiegoś jeta (chociażby te vr-1 co były na skuterowo.com pokazywane za ok. 2 stówki) i pomalował to aerografem ^ :D Efekt podobny a koszty mniejsze ^

Napisano 1 rok temu #
  15. qazwsxedc

Użytkownik

Te kaski VR-1, tylko pod inną nazwą, są teraz w lidlu w sprzedaży- identyczne, tyle że jet nie ma wyjmowanej wyściółki i kosztuje chyba 99zł.

Napisano 1 rok temu #
  16. Ula

Użytkownik

Na szczęście na motobazarze znalazłam takie za 400zł, ale chyba nie kupię. Moje kochanie pomaluje mi kask pod kolor skutera, naklei stokrotki i będę miała wyjatkowy desing by Greg ;)
    Swoją drogą, zastanawiam się, czy to "wypinane" wnetrze - z pewnością bardzo wygodne - po praniu nadal utrzymuje swój kształt i jakość. Moze ktoś z Was to sprawdził?

Napisano 1 rok temu #
  17. Ula

Użytkownik

qazwsxedc wrote:

Z całym szacunkiem, ale nie dałbym tyle kasy za taki kask! Wiem, że jestem sknera itp., ale...podziękował.
    Za 700zł można kupić dobry kask i średnią kurtke.

no to tez dlatego go nie kupiłam. Przeliczając na buty... miałabym ze 4 pary pięknych szpilek... i moze nawet jakąś torbę ;)

Napisano 1 rok temu #
  18. Ula

Użytkownik

WODZU wrote:

Witam.
    Nie dziwię się że taka cena za kask jak wyszedł spod ręki światowej sławy projektantki, Królowej hiszpańskiej mody Agathy Ruiz de la Prada.
    Któryś z tych?

Cena około 180 euro

no właśnie któryś z tych :) ten z gwiazdką :roll:

Napisano 1 rok temu #
  19. Ula

Użytkownik

Cash wrote:

Ula wrote:

Cash wrote:

Ula wrote:
    "vespa lifestyle"

Gdyby ktoś, rozmawiając ze mną, z powagą użył zwrotu "vespa lifestyle", to chyba bym ze śmiechu pękł. :>
    Tak gwoli ścisłości - ja osobiście bardzo lubię Vespy, aczkolwiek "znaj proporcjum, mocium panie".

Ja też chciałam się śmiać, ale ten Pan tak na mnie patrzył i tak zachwycal się moim skuterem, że po pierwsze mnie oniesmielił :oops: , a po drugie... no nie miałabym serca :)

Napisano 1 rok temu #
  20. Ula

Użytkownik

grocik wrote:

Ja przy wydatku 400, czy nawet 300zł bym się głęboko zastanowił :idea:

dlatego też nie kupiłam... ale śliczne są :)

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się