Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery Kymco

1. ERYCZKOS

Użytkownik

WITAM!!
    MAM TAKI KLOPOT, ZROBILO SIE ZIMNO I MUSZE ZMIENIC W KYMCO AGILITY 45 R16 (2009)OPONKI, MOJE (fabryczne) PRZY TYCH TEMP. MOJE MAJA ZERO GRIPA W ZAKRETACH. DORADZCIE PROSZE JAKIE OPONKI WARTO ZALOZYC NA ZIME...(MOZE, MICHELIN CITY GRIP???). OPONKI TO PRZOD: 100/80 R16
    TYL : 120/80 R16
    DZIEKI WIELKIE I POZDRO :D

Napisano 1 rok temu #
  2. adrianswdn

Użytkownik

Nie wiem czy się opłaca zmieniać opony ... nie lepiej schować do garażu skuter ?

Pozdrawiam Adrian.
    Napisano 1 rok temu #
  3. KrzysiekP

Użytkownik

Eryczkos jeśli nie będziesz śmigał po dużym śniegu to firmowe powinny starczyć. ja wiem to z autopsji bo sam chiniolem marki faspider model roma wersja 2008 rok śmigałem zeszłą zimę zaczynając od połowy grudnia i nie zmieniałem opon w ogóle. Jak będziesz jeździł Z GŁOWĄ to przetrwasz zimę, tylko ułańska fantazja musi iść w odstawkę :) :lol:

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

Napisano 1 rok temu #
  4. ERYCZKOS

Użytkownik

WITAM :-) WSZYSTKO GRA MAM SPORE DOSWIADCZENIE W JEDNOSLADACH (MOTOCYKLE), NIESTETY MALE W SKUTERACH ALE JEDNO WIEM NA PEWNO JEST TO DUZY, SZEROKI, DLUGI I DOSC CIEZKI SKUTER A PRZEZ 16-TO CALOWE KOLA JEST STRASZNIE PODATNY NA WSZELKIEGO RODZAJU USLIZGI ITD. (za to w zakretach chodzi jak zaczarowany) OCZYWISCIE JESLI JEST (tak jak dzis) POWYZEJ 10 STOPNI CEL. TO ZAMYKAM OPONY. TAK CZY TAK MUSZE ZMIENIC OPONY TYLKO POTRZEBUJE PORADY NA JAKIE.

Napisano 1 rok temu #
  5. Anonim

Może coś takiego? Nie wiem czy będą pasować wymiary.
    http://moto.allegro.pl/opona-100-70-16-k66-heidenau-zimowa-motocykl-krk-i1299982715.html

http://www.netcar.pl/opony/motocyklowe/skutery/?gclid=CMS5j9jsgqUCFUsB4wodXhLxPA

Przypuszczam że mało jest takich użytkowników skuterów i motocykli,co zmieniają opony na zimówki.

Napisano 1 rok temu #
  6. Janek323

Użytkownik

Żadne opony nawet tkz. zimowe do skuterów z którymi osobiście nie miałem styczność nie dają wiele. Żadna opona nie uchroni przed uślizgiem jeśli nawierzchnia drogi jest mocno zmarznięta lub jest to droga gruntowa na której warstwa śniegu jest ubita i ślizga. Koło bd dostawać uślizgu przy każdym dodaniu gazu. Radził bym schować skuter do garażu a jeśli jazda jest konieczna to jeździć tylko bo drogach asfaltowych na których nie ma śniegu i są dbane przez służby drogowe.

Napisano 1 rok temu #
  7. Pietro

Użytkownik

Z tego co wiem, firma SAVA robi świetne zimówki do skuterów, w każdym rozmiarze.
    Co do jeżdżenia zimą, jak już musisz jeździć, to pompuj mniej powietrza, pewniej się jedzie po śniegu i lodzie.. no ale zima już się kończy, to raczej śniegu nie będzie ;)

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się