Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

Jaki skuter na początek?

(77 wpisów)

1. Pietro

Użytkownik

jeżdżąc 60, spalanie miałbyś powyżej 3/100, czyli na poziomie 125-tki z konkretnymi osiągami ;)

Napisano 11 miesiący temu #
  2. madi

Użytkownik

dla tego jeżdżę 50 i mam spalanie 2.7-2.8 :) Spalanie oleju 1 litr/1200km

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
  3. Pietro

Użytkownik

Rozumiem Madi...i silnik nie cierpi ;)

4. madi

Użytkownik

No pewnie, dłuższą żywotność będzie miał :) PS: najniższe spalanie jakie uzyskałem to 2.14 l/100 km :mrgreen:

5. Pietro

Użytkownik

To super jak na 2T, ja w 4T uzyskałem 1,7/100km. bez przesadnie powolnej jazdy, czyli 50-55km/h :wink:

6. degename

Użytkownik

Nabiłem już 904 km, w baku połowa i tankowałem się...4 razy po 4 litry. Jeżdżę często ruszając, obrotomierz nie schodzi poniżej 6000 rpm. Na początku gdy nie miałem przygód z paskiem na niecałych 4 litrach przejechałem 250 km ale wtedy jeszcze docierany był. Cenię to spalanie i zastanawiam się jak mój kolega może znieść 5 - 6 litrów w jego NRG. Choć po regulacji i czyszczeniu gaźnika zrobił już 150 km a w baku jeszcze 2 litry zostały.

7. Pietro

Użytkownik

Spalanie 5-6/100 w 50-tce to masakra! Unia powinna wprowadzić takie restrykcje i obostrzenia norm emisji spalin, aby w sprzedaży zostały same 4T i wyłącznie na wtrysku.. Yamaha Neos 50 4T, wyszła już przed szereg, ze swoją czterosuwową 50-tką zasilaną wtryskiem, która powinna być brana za wzór w produkcji masówek z Chin.

8. HugoBoss

Użytkownik

Tego Neosa to bym chciał,podoba mi się,tylko nie wiem czy braŁbym 2T czy 4T.

Photobucket
  9. Pietro

Użytkownik

Jakbym miał wybierać, to zdecydowanie 4T tym bardziej, że jest na wtrysku, czyli można oczekiwać dobrych osiągów przy minimalnym zużyciu paliwa. Cenowo też jest atrakcyjny w porównaniu np. do ND 50, który nie ma wtrysku, a co Yamaha, to Yamaha... ;)

10. Paja96

Użytkownik

Witam:) trochę tu pokręce:D teraz zastanawiam się nad yamahą tzr a kymco agility rs.
    Yamaszka to albo 50 albo 125. I teraz sie zastanawiam co wybrac:|
    nawet kolega wyzej napisał "co Yamaha to, Yamaha";)

lubie chłopców na motorach;)
  11. MichalWujak

Skuterowo.com

Zależy do czego Ci potrzeby skuter. Jak tylko do dojazdu i nie widzisz w tym większego sensu to bierz Kymco, żadna filozofia jeździć skuterem. A jeśli masz zamiar zrobić prawko A i kupić motocykl to kupuj TZR. Czegoś się nauczysz i wyrobisz dobre odruchy na przyszłość.

12. Paja96

Użytkownik

No wlaśnie ja tak o przyszłości troche myśle:) tak mysle ze jednak chyba Yamaszka, tylko 50 czy 125? Jak u mnie w mieście jest OSK gdzie można zrobić A1 to raczej za rok zrobie:)

13. Paja96

Użytkownik

Może ktoś jeszcze wypowie się w mojej sprawie?

14. MichalWujak

Skuterowo.com

Bierz 50, jak weźmiesz 125 to podczas kontroli za brak uprawnień masz 500zł mandatu, a A1 kosztuje ile, z 800zł. A odblokowana 50 też ładnie idzie, na odpowiednich przełożeniach idzie wyciągnąć z 90km/h, a przy sprzedaży TZR dużo nie stracisz.

15. Paja96

Użytkownik

Dzięki, masz racje taniej wyjdzie:)

16. ZippPRO50

Zablokowany

JESLI URZYWANE TO ZIPP OTIS 2T ,ZIPP NEKEN NEW

OTIS 2T
    Napisano 10 miesiący temu #
  17. Paja96

Użytkownik

ZippPRO50 proszę Cie wyłącz CapsLock'a bo to sie masakrycznie czyta i wg, a od czasu do czasu powinieneś edytowac swoje posty, bo jest masa błędów ort. Sorry za off

Napisano 10 miesiący temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się