marin09 - masz rację, Turan to czterosuwowa wersja T -rexa. Różni się też wyskalowaniem licznika. Turan do 60km, T-rex do 80km.
Fajnym skuterem jest także Euroboy i jego klon Eurostar (różniły się
licznikiem, kanapą i przednią szybką). Magnus też ma takiego klona (inne firmy także miały podobne oferty), to Grande Specjal. Warto zobaczyć bo to fajny skuter. Nim zdecydowałem się na T-rexa chciałem
kupić Eurostara. Teraz są już dość trudno dostępne, ale można spróbować na Allegro (znalazłem jedną ofertę).
KrzysiekP nie mówię nie, choć preferuję samotne wyprawy. Polecam pętlę: Bielsko- przełęcz Salmopol- na Kubalonkę leśną drogą koło zameczku- przez Koniaków do Żywca- przez przełęcz kocierską na Wielką Puszczę- przełęcz Przegibek do Bielska. To około 150 km
fajnej jazdy górach.
A może warto by wydzielić na forum osobny dział dotyczący turystyki. Można by było zamieszczać tam opisy tras, porady dotyczące turystyki skuterowej czy planować wyprawy. Mam wrażenie, że teraz te tematy trochę gubią się na forum. A turystykę skuterową warto propagować. Mam wrażenie, że posiadacze 50 nieufnie podchodzą do dłuższych wypraw na swoich skuterach. Niesłusznie, 50 też dają radę.