Bo mało jest tych modeli u nas (młodzież preferuje 2T raczej, bo więcej się da podrasować w vmax, starsi kupują natomiast w marketach skutery... bo kto to widział, aby dać 7tyś za skuter ;) ) i dodatkowo nie można dokładnie się odnosić z tuningowaniem, jak przy innych 4T, nawet kymco.
Ja np. byłem po 18 tyś zmuszony do wymiany CDI i wciskano mi kity, że od każdego pasuje - niestety nie jest tak.
Tylko oryginał się kłania, ewentualnie odblokowany zamiennik do tego modelu (ale to nie są chińskie podróbki - jak to zapewniają sprzedawcy z allegro, że pasują, bo nie pasują - można się naciąć, próbując oszczędzić).
Dodatkowo jeszcze z czasem o ile myślisz o tuningu, zastanowił bym się na Twoim miejscu nad zmianą wariatora na malossi (zyskasz 5 km, dodatkowo niwelujesz "dziurę" moc/prędkość - bo np. mój ND miał tak, że jechał bez wario na 7tyś obr, tyle samo co na 8 tyś. obr, a po zmianie wariatora zyskał przyśpieszenie, prędkość itp), oraz ewentualnie o firmowym cylku 80 cm (zyskujesz moc porównywalną do 2T, nie ma muła pod górkę, czy przy ruszaniu).
Oczywiście też kwestia doboru rolek - albo stawiasz na moc, albo prędkość.
Po tych paru rzeczach, masz prędkość 75 i moc jak trzeba... jak postawisz na prędkość da radę więcej... ale ja akurat preferuje bardziej moc i przyśpieszenie.
Z ND cudów nie osiągniesz - 75 to optymalna prędkość i w mojej opinii wystarczająca.