Witam.
Tak jak obiecałem opiszę moje wrażenia po zakupie pierwszego w życiu skutera.

Szukałem maszynki która powiezie takiego gościa jak ja ( 189 cm / 125 kg) i nie nadwyręży kieszeni. Trafiło na INCA STREET 50 2T Skuter znalazłem na portalu aukcyjnym, nowy, rocznik 2009 od dealera INCA.
Proces zakupu wyglądał tak że dogadałem się telefonicznie z sprzedającym, wpłaciłem zaliczkę 100 zł na podane konto i na drugi dzień zadzwonił do bramy dostawca. Skuter był dostarczony na chodzie, czyli gotowy do jazdy – paliwa 1l i oleju pełen zbiorniczek, dwa kluczyki, na liczniku 1km oraz komplet kluczy naprawczych pod siedzeniem. Cena przyjemności – 2577 zł.
Dokumenty jakie dostałem po zakupie:
- Karta Gwarancyjna : gwarancja na skuter 2 lata lub 8000 km w zależności które upłynie wcześniej
- Faktura
- Wyciąg ze świadectwa homologacji
Wrażenia wzrokowe:
Widać że to rocznik 2009. Widać także że stał na dworze gdzieś w salonie. Troszku przykurzony. Guma pod nogami daje dużo do życzenia – odkształcone zaczepy – ale się uporałem i już jest ok. Ogólnie maszyna duża i polecam większym osobom takim jak ja.
Wrażenia z pierwszej jazdy:
Jak na razie miałem jedną jazdę ze względu na pogodę ale dla kogoś kto pierwszy raz siadł na skuter – bezcenne. Chciałem zobaczyć jak poradzi sobie na dość dużym wzniesieniu, około 300 m pod stromą górkę. Miałem złe przeczucia ale walnąłem karpia w jakim stylu INCA STREET to zrobiła. Pojeździłem troszku po mieście i stwierdzam – wypas. Skuterek ma wygodną kanapę, także nie stwierdziłem żadnych problemów po wjechaniu w jakąś dziurę, a obawiałem się że będę tarł tyłkiem po kole.
Troszku danych technicznych na podstawie świadectwa homologacji:
1. Marka: INCA
2. Typ: HN50QT-2B
3. Rozstaw osi: 1370mm
4. Długość: 2020mm
5. Szerokość: 690mm
6. Wysokość 1120mm
7. Masa pojazdu w stanie gotowym do jazdy: 112kg
8. Dopuszczalna masa całkowita: 262kg
Więcej napiszę jak pogoda pozwoli i jak skręcę parę km. Fotki pojawią się jak będę mógł wyciągnąć skuterka z garażu – na tą chwilę niebo płacze.
Macie pytania? Piszcie
Pozdrawiam