Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

Inca Lambros - co do za wynalazek?

(21 wpisów)

Dotychczas brak tagów.

1. klekocix

Użytkownik

Mam na oku skuter Inca Lambros. Ładny, zrywny, 2T, z extra zegarami.

Jednak nie wygląda on jak inne zwykłe chińczyki (chociażby przez to, że filtr powietrza nie jest w tym miejscu gdzie zawsze :) ).

Zapewne jest to kopia innego, jakiegoś bardziej popularnego modelu. Czy możecie mi powiedzieć, jakiego? Nie sądzę, że chciało się jakiejś firmie w chinach robić tylko jeden model skutera :)

A tu fotki dla rozjaśnienia sytuacji:

Sklep internetowy z częściami do skuterów oraz serwis: Warszawa-Bemowo i Warszawa-Raszyn

Nasza stronka: http://www.motocity.com.pl

Nasze aukcje: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=666742

Napisano 5 miesiący temu #
  2. KrzysiekP

Użytkownik

klekocix inca lambros to skuter produkowany na zamówienie INTER-CARS'u. projekt tego skutera to ta "sama stajnia" co inca street. Inca street to skuter "miejsko-turystyczny" a model lambros to typowy mijeski skuterek. potwierdzam z jest zrywny zgrabny i mieści się w wiele miejsc. Ma blisko 2m dł około 1.7m szer i wagę z tego co pamiętam to jakieś 100kg. Jest naprawdę nie wiele mniejszy do inci street. polecam bo skuter gdy się o niego zadba i będzie obchodziło należycie odwdzięczy się nienaganna pracą. poczytaj sobie na forum o incach. Kila osób ma ten model a i ja sam miałem okazje wielokrotnie go dosiadać.

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

3. klekocix

Użytkownik

KrzysiekP napisał:

klekocix inca lambros to skuter produkowany na zamówienie INTER-CARS'u. projekt tego skutera to ta "sama stajnia" co inca street. Inca street to skuter "miejsko-turystyczny" a model lambros to typowy mijeski skuterek. potwierdzam z jest zrywny zgrabny i mieści się w wiele miejsc. Ma blisko 2m dł około 1.7m szer i wagę z tego co pamiętam to jakieś 100kg. Jest naprawdę nie wiele mniejszy do inci street. polecam bo skuter gdy się o niego zadba i będzie obchodziło należycie odwdzięczy się nienaganna pracą. poczytaj sobie na forum o incach. Kila osób ma ten model a i ja sam miałem okazje wielokrotnie go dosiadać.

Dzięki za informację. A jeśli chodzi o silnik to jest typowy klon Minarelli Horizontal czy jakiś inny? W dziale "testy" znalazłem informację, że skuter ten ma silnik CPI?Keeway (ale test dotyczył wersji SE a nie zwykłej). Do tego dziwi mnie ten brak z tyłu puszki filtra powietrza w typowym miejscu czyli nad pokrywą przekładni...

4. madi

Użytkownik

silnik: 1PEQMB, czego on jest klonem to nie mam pojęcia.

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
  5. klekocix

Użytkownik

madi napisał:

silnik: 1PEQMB, czego on jest klonem to nie mam pojęcia.

Jeśli jest to ten, co w Ince Street 2T (którą miałem i trochę w serwisowanie się bawiłem) to jest to identyczny silnik jak w Quantum'ie, znaczy części takie jak wario, pasek, wydech pasowały od niego.

A przy okazji, ciekawe ma zegary :)

6. madi

Użytkownik

Tylko jest mały problem - Inter Cars już nie importuje skuterów... Może być problem ze znalezieniem nowej Inci

7. klekocix

Użytkownik

madi napisał:

Tylko jest mały problem - Inter Cars już nie importuje skuterów... Może być problem ze znalezieniem nowej Inci

Inca, o której myślę jest z 2009 roku, z przebiegiem zaledwie 1250km.

P.S. silniki 1PQMB (o którym pisałeś), 1E40QMB i 1PE40QMB to to samo?

Tak mi wyszło po przeczytaniu tego:
    https://www.moxiescooters-store.com/SPD/kit-a-1e40qmb-788--800049E1-1320265868.jsp

A dokładniej tego kawałka: "Works on Keeway, QJ, CPI, Jonway, and many more Chinese - Taiwanese models. Parts for Scooters with the 140QMB 1PEQMB JOG China clone Yamaha Air Cooled 2T Minarelli Engines. Parts for scooters with JOG Air Cooled engines."

8. Ryglos

Użytkownik

Prawie to samo. Jeśli nie całkowicie to samo. Ja mam 1E40QMB, a skuter ten sam co Inca Street, tylko trochę inna czacha. 1PE40QMB to jest silnik ten sam co w Ince, bo Krzysiek mi kiedyś o tym pisał.

Mateusz, Kingway Barracuda 50 2T.
  9. KrzysiekP

Użytkownik

madi te modele inci są jeszcze w sklepach ale juz naprawde pojedyncze sztuki.

klekocix ja bym brał, a za ile byś ją miał?

10. Mystek

Użytkownik

To projekt firmy GIANTCO, ponoć jednej z lepszych firm, ona produkuje swoje silniki na Tajwanie, ich jednostki wykonane są z lepszych materiałów... ;). Coś z ciekawostek, Lambros ma swojego następce, jest nim Lambros R- ma silniczek chłodzony cieczą i większe koła :). Osobiście bardzo polecam ten skuter, wszędzie w serwisach/salonach gdzie wspomnisz o tym modelu to wypowiadają się naprawdę o nim ciepło :). Sam na nim jeździłem, w wresji SE, bo mój wujek go kupił(na odblokowanym) no i co tu dużo pisać?- przecinak :D. 70km/h to dla niego chwila, a zabawa kończy się na 90km/h :D. Ciekaw jestem jak w wersji LC pozamiata :).Jedyna jego wada to ogromne spalanie, no ale coś za coś :). Chcesz go kupić to nawet się nie zastanawiaj, z tym że szukaj wersji nabogatszej SE. Pozdrawiam!

Mystek
  11. KrzysiekP

Użytkownik

Mystek nawet pierwsza wersja jest ok ale mnie osobiście R'ka się nie podoba

12. KameleoN

Użytkownik

Nie ma go gzie serwisowac

Napisano 4 miesiące temu #
  13. KameleoN

Użytkownik

Inca zerwąła z skuterami i nie ma ich gdzie serwisowac

14. kava93

Użytkownik

Mój kolega miał Ince Street to się zatarła po 2000 km a docierał tak ja swojego 4t.Dobrze że Inter cars zerwała z tym gównem

15. Kapuchon

Użytkownik

Jak zatarł silnik to pewnie z jego winy bo silnik sam z siebie się nie zatrze.

Ja w Korkach Nie Stoję !

16. KrzysiekP

Użytkownik

Co wy wygadujecie. Intercars nie sprowadza kolejnych sztuka ale nie znaczy to że koniec serwisowania.

17. klekocix

Użytkownik

KrzysiekP napisał:

Co wy wygadujecie. Intercars nie sprowadza kolejnych sztuka ale nie znaczy to że koniec serwisowania.

Przynajmniej silnik w tym jest taki sam jak np. w Zipp Quantum 2T, większość podzespołów również.

18. KrzysiekP

Użytkownik

klekocix masz racje ale to co zaczynaja wygadywac ze inca nie jest serwisowana to bzdura. Czesci nadal sa sprowadzana tylko nie nowe maszyny

19. kava93

Użytkownik

co nie zmienia faktu że jest to bubel

20. Kapuchon

Użytkownik

Ehh wiele razy było pisane że chińczyk chińczykowi nie równy. Jeden przejedzie 20 tys km i jedzie dalej a inny pada po 2 tys. Osobiście byłem i jestem zdania - jak się dba tak się ma. Krzysiek na swojej Inci miał grubo ponad 10 tys i jeździł dalej a Twój kolega po 4 tys zatarł silnik.

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się