Witam, problem z tym skuterkiem jest taki że nie wiem jak go odblokować. Czytałem wiele artów o odblokowaniu skuterów ale ten jest jakiś "inny".
Puki co sprawdzałem na GPS jedzie 49-51km/h przyspieszenie do 20 ma nieźle ale od 20 do 35 idzie wolno i potem do 50 szybko. Zależało by mi na tym aby jechał te 65-70 i miał ciut większy moment obrotowy.
Pierwsze co zrobiłem to sprawdzenie tłumika, nerki nie miał więc sądziłem że w kolanku za cylindrem będzie zwężka a tam co ? nic ? za to na cylindrze zauważyłem dziwne zwężenie, wydaje mi się że to jest blokada, ale co z tym zrobić? można to rozwiercić stoczyć ? na zdjęciach starałem się to uchwycić. http://imageshack.us/g/710/imag0123fk.jpg/
Kolejne co chciałem zrobić to "podać" mu troszkę powietrza, ale oczywiście filtr powietrza inny jak na większości filmików jakie widziałem. Ale wykombinowałem że wyjmę taką rurkę z niego co pokazuję na ostatnim zdjęciu tu http://imageshack.us/g/710/imag0123fk.jpg/ i efekt ? jedzie do 35 i potem buuuuuuu. Pewnie to wina dyszy, zbyt uboga mieszanka, teraz pytanie, jaką wstawić dyszę? nie mam pojęcia nawet jaka tam jest. Gaźnik kupiłem miesiąc temu, typowy chińczyk 2t jakich wiele na allegro. I od razu pytanie czy znacząco wzrośnie spalanie po takim zabiegu ? chodzi o to ze skuter jest dla mnie alternatywą dla mojego busa który lubi popić ropki.
Czy zastosowanie stożkowego filtra powietrza wpłynie jakoś negatywnie na skuter? nie chce go tuningować jedynie odblokować. Moja kwadratowa puszka jest trochę powyginana i łapie troszkę lewego powietrza dlatego stożek byłby najprostszym rozwiązaniem.
Zapewne jest też blokada na wariatorze, ale z tym pojadę do serwisu ponieważ za 30zł nie che mi się bawić z tymi śrubkami na krzyżaka których nie mogę odkręcić.
W instalacji znalazłem jakiś odcięty żółty kabelek w okolicach akumulatora (który jest nie w podłodze a w kuferku) myślę że to jest od tego całego modułu i to jest jedyna blokada jaką ktoś zdjął kiedyś, dlatego jedzie on nie 45 a 50km/h
Powiedzcie mi jak wykrzesać z tej kosiarki te 65-70km/h przy zachowaniu racjonalnego spalania.