Nie polecasz usług danego serwisu, importera, albo producenta? Uprzedź innych.
Nie polecasz usług danego serwisu, importera, albo producenta? Uprzedź innych.
Czołem,
Nie polecam skuterów MOTOBI, posiadam model SOWA II ale "nowy model" ze zmienionym silnikiem (z głowicą 4 zaworową). Niby ma 5KM, ale od samego porządku były problemy. Pewnie to trochę jest winy samego autoryzowanego serwisu. Zamiast wymienić uszkodzone łożysko w głowicy, to kombinowali z napinaczem łańcuszka by nie spadał z zębatek. Motobi się wypiął i musiałem robić samemu.
Także sam skuter jest niezgodny z otrzymaną homologacją (zobaczyłem to po czasie): koła są 13", a na papierze 12" inne oznaczenie silnika itp.
I produkt i ASO kiepskie.
Rowex
47-300 Krapkowice
ul. Prudnicka 37
Tragedia :
-Wysokie ceny usług serwisowych.
-usuwanie "grubszych" usterek bez konsultacji z klientem
-Ignorancja "ty jesteś frajerem który na temat skuterów nic nie wie"
Młoda obsada serwisu , jest opryskliwa nie przyjmuje jakichkolwiek tłumaczeń.
"dlaczego wymieniliście mi świecę miał być wymieniony tylko olej? odp: bo tak ( świeca 40 zł -dodatkowy koszt).
Nie zapłacił bym za tą świecę. Skoro mowa była tylko o oleju to albo niech wyciągają tą świece i dają starą albo nie płace za to.
FREE&FUN MOTORS Sp. z o.o.
Al. Krakowska 81
Sękocin Nowy
05-090 Raszyn
nic u nich nie serwisowałem ale:
zapytałem czy kupię odblokowaną tuleję do mojego skutera (podałem model, rok produkcji, mają taki sam skuter u siebie w sprzedaży) i odpowiedzieli że takiej tulei nie sprzedadzą, tylko mogę skuter na odblokowanie u nich oddać i zapłacić za usługę.
Postanowiłem zatem zrobić to samodzielnie- okazało się że nie była potrzebna odblokowana tuleja, tylko trzeba było zdjąć podkładkę dystansową....
Poczułem się jakby chcieli mnie naciągnąć
dokładnie ,zapewne chodziło o blokada wariatora. Oni są wszyscy po jednych pieniądzach zastanawiałem się ostatnio czy czasem awaryjność mojego skutera nie zależała od własnie serwisu jedno zrobić drugie porąbać a znowu leszcz przyjedzie za dwa tygodnie.
-akumulator mam do bani (gwarancja)opinia serwisu "akumulator w sposób ewidentny był nienależycie zabezpieczony w sezonie zimowym" - oczywiście mogłem kupić nowy Fachowiec oferował gratisową wymianę.
O blokadach nie wspomnę bo już pisałeś. Po pierwszym serwisie gdzie wszystko mieli posprawdzać i poodkręcać odpadła mi centralna stopka
http://www.skuterowo.com/moja-inca-sprint/
Pisać można dużo
k313 napisał:
Także sam skuter jest niezgodny z otrzymaną homologacją (zobaczyłem to po czasie): koła są 13", a na papierze 12" inne oznaczenie silnika itp.
I produkt i ASO kiepskie.
To chyba lepiej, że koła są 13-tki, zamiast 12-tek...firma de facto daje lepsze części, niż deklaruje w papierach ;)
Ciekawe skąd oni wytrzasnęli świecę za 40zł? to nawet z wymianą dużo...Kiedyś pytałem u nas w Moto-Mucha o cenę wg. mnie, najlepszej świecy DENSO i o dziwo kosztowała 12zł.ragaz napisał: "dlaczego wymieniliście mi świecę miał być wymieniony tylko olej? odp: bo tak ( świeca 40 zł -dodatkowy koszt).
Jest to odkop na maxa. Chodziło mi to po głowie, ale obawiałem się, że z obawy przed sprawami sądowymi o pomówienie nie chwycicie tematu, ale widzę, że "władza" sama to rozpoczęła. Taki ranking uczciwych i nieuczciwych serwisów powinien być oddzielną zakładką na stronie tytułowej forum, aby bez problemów można byłoby sobie szukać np. po województwie, mieście, nazwie i uwagach odwiedzających. Niestety jako wątek na forum gdzieś to się gubi i jak widać nie działa. Co raz więcej jest głosów niezadowolonych użytkowników skuterów na partaczy. Warto ich wyeliminować z rynku i popierać solidnych mechaników.
Przed Kymco Vitality kupiłem używanego Rometa RXL 50cm 4suwa 6500przebiegu.Złom przepotworny,dwa tygodnie polatałem i się skończył.Pojechałem do serwisu i powiedzieli mi że wał się przytarł,cylinder do roboty i jeszcze parę rzeczy do roboty.Łączna kwota część i roboty 1400zł.Panowie jak któremuś z was przyjdzie do głowy kupować taką chińszczyznę używaną to niech lepiej walnie się głową o ścianę,a tą kasę wrzuci do klozetu.Romet RXL to chłam nie polecam,teraz stoi i szpeć krajobraz na moim parkingu cały porozbierany.Kymco Vitalka jest w porządku.
k313 ma rację z tym że Motobi się wypina na klientów.Ja natomiast polecam serwis WOBIMOTO w Pietrzykowciach k Wrocławia za szybką naprawę.Narazie z moją sową mam spokój a przebieg to 25 tyś
Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.
Nie masz konta? Zarejestruj się
|
|