Witam mam dwa pytania jeżeli to zły dział to bardzo przepraszam.
1. Po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym (300km) który polegał na wymianie oleju w silniku i przekładni (4t) oraz regulacji niektórych elementów skuter szybciej i bardziej się grzeje niż przed przeglądem po przejechaniu ok. 2km obudowa przekładni jest tak ciepła że trzymając dłużej rękę można się oparzyć. Czy taką różnicę mogła spowodować zmiana oleju ? Dodam jeszcze że na początku tzn. od nowości oleju było 1cm ponad max na miarce a po przeglądzie jest równo na max. Nie wiem czy tak już jest że na początku dają troszkę więcej oleju żeby się lepiej chłodził ? I nie wiem czy mam podjechać do serwisu i powiedzieć że skuter moim zdaniem za mocno i za szybko się grzeje ? Proszę o odpowiedz.
Teraz drugie pytanie w imieniu znajomego.
Ma on też chiński skuter i tylko po przekroczeniu prędkości 30km gdy puszcza manetkę gazu to słychać pisk jak doda gazu to pisk ustaje i silnik pracuje bez zarzutów czy takie coś jest normalne w skuterach chińskiej produkcji ? Poprosił mnie abym się w jego imieniu oto zapytał gdyż jego komputer znajduje się w naprawie. Proszę o odpowiedzi. Z góry dzięki. Pozdrawiam Szerokości.