Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

Dlaczego "rozchodzi" mi się plastik na boku skutera ?

(12 wpisów)

1. Pyhorek

Użytkownik

Mam Skuter Router city Line (z tesko) taki chińczyk, wystarczający jak dla mnie ale dopiero po kilku dniach użytkowania zauważyłam ze rozchodzi mi się plastik na łączeniach .. To jest po lewej stronie tam gdzie się łaczy plastik spod siedzenia z plastikiem bocznym . Można to jakoś dokręcić ? Nie miejcie do mnei pretensji ze o takie coś pytam bo się nie znam wg na mechanice czy innych tego typu sprawach :)

Pyhor.
    Napisano 1 rok temu #
  2. Kosik

Użytkownik

raczej klapa, taka jakość. ale może nie masz jakiejś śrubki w zaczepach..sprawdź

Napisano 1 rok temu #
  3. Leszek

Skuterowo.com

Najlepiej odkręć sąsiadujące elementy i sprawdź zaczepy. W niektórych skuterach dochodziło do samoistnego ich pękania.

--

Kymco Downtown 300i ABS.

http://www.Leszek.OnAir.pl
    Napisano 1 rok temu #
  4. Pyhorek

Użytkownik

heh .. jasne ciekawe jakie śrubki . :) Poprosze kogoś kto sie jako tako zna żeby na niego zerknął

Napisano 1 rok temu #
  5. Pyhorek

Użytkownik

Nie wytrzymałam i poszłam do garażu .. Jeżli lekko ścisnę obudowę w strone środka to dochodzi idealnie więc wydaje mi się ze coś nie dokręcone jest

Napisano 1 rok temu #
  6. ragaz

Użytkownik

to nie jest chińczyk ,to skuter z rometa ,no chyba że tak nazwali cosik w tesco ale nie sądzę

Ragaz Też w Korkach nie Stoi.

"O swój skuter trzeba dbać. A dbanie to także wykonywanie przeglądów. Jeżeli zadbamy o nasz pojazd odpowiednio wówczas na pewno będzie nam służył długo."
    10302689
    Napisano 1 rok temu #
  7. Suawek

Użytkownik

No i wszystko się zgadza. Romet to chińczyk z krwi i kości a z rometa ma tylko nazwę bo cały syf idzie z azji.

Napisano 1 rok temu #
  8. ragaz

Użytkownik

...o boże 8O okaże sie niebawem ,że wszystkie tak zwane markowe skutery maja przynajmniej 80% podzespołów z Chin .... ja mam ince , wiem że to w 100% od towarzysza MAO :mrgreen:

Napisano 1 rok temu #
  9. Kapuchon

Użytkownik

Ragaz - Romet to chiński skuter. Router jest zazwyczaj sprzedawany w supermarketach i jest na częściach rometa więc chińskie. Co do tematu - niestety tak wygląda sprawa ze spasowaniem plastików w chińskich skuterach i nic się na to nie poradzi. Pyhorek - stawiam na to że masz wszystko podokręcane ale jak pisałem wcześniej - tak wygląda sprawa spasowania plastików w chińskich skuterach.

Ja w Korkach Nie Stoję !

Napisano 1 rok temu #
  10. qazwsxedc

Użytkownik

Przykra sprawa, jednak jako były posiadacz rometa, specjalnie mnie to nie dziwi. W 787 były gwinty w miękkim plastiku, a do tego przychodził metalowy wkręt- skutek był taki, że wkręt przez rezonans niszczył gwint i jakaś część zaczynała odpadać.
    Taka sama sytuacja może być z plastikami w skuterze Pyhorek.

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  11. Pyhorek

Użytkownik

Poprosiłam dziś znajomego i coś tam zrobił i plastiki pasują :)

Napisano 1 rok temu #
  12. Pietro

Użytkownik

Pyhorek napisał:

Poprosiłam dziś znajomego i coś tam zrobił i plastiki pasują :)

widzisz..co facet, to facet ;)

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się