Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Serwis

1. kobus222

Użytkownik

Witam
    mam następujący problem czy jest możliwe by uszkodzenie modułu dawało taki efekt że skuter po uruchomieniu pracuje normalnie, generalnie ze dwa dni przykładowo, potem nagle po przejechaniu kilku km i wyłąćzeniu silnika , traci iskrę, przez co niemożliwe jest ponowne uruchomienie, po kilku godzinach iskra nagle się pojawia i odpala, by np po przejażdżce tego samego dnia lub 2- 3 dniach powtórzyć akcję ?? czy generalnie jak sie moduł pieprzy to raz a dobrze czy może tak sobie od chumoru raz dawać iskrę a raz nie, a jak to nie moduł i cewka i świeca ( cewka i świeca wymienione 2 tyg temu) to co ??

Napisano 11 miesiący temu #
  2. Vezyr

Użytkownik

No u mnie w Hondzie bywało, że raz było, a raz nie, najczęściej po nagrzaniu znikała-ojciec rozerwał plastik z modułu, polutował i gitara :D

3. KrzysiekP

Użytkownik

sprawdz akumulator a le jest mozliwe też ze pada moduł

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

4. Vezyr

Użytkownik

Akumulator do iskry nic nie ma.Albo moduł, albo cewka lub świeca (co wykluczasz), albo jakieś przetarcie gdzieś.Chociaż jeszcze iskrownik jest.Ale stawiam na moduł.

5. kobus222

Użytkownik

bo to jest generalnie dziwna sprawa, bo najdziwniejsze jest to że jak odpali to normalnie hula, i pewnie i 50 i 100 km bym nim zrobił, od domu do wrocławia mam 40 i śmignąłem pare dni temu, a wystarczy że przejadę niewielką odległość na chwilę wyłącze i dupa. będę patrzył w stacyjce i generalnie kable te co się da czy nie są pozałamywane gdzieś, na tej stronce [ http://www.seba-motor.pl/zaplony.php ]jest mniej więcej co i jak diagnozować , tylko trzeba mieć przyżądy, musiałbym kupić jakiś miernik w supermarkecie,

6. kobus222

Użytkownik

a ten iskrownik to inaczej cewka ładująca ??

7. kobus222

Użytkownik

czy ma ktoś może instrukcję jakąś jak za pomocą miernika uniwersalnego zdiagnozować czy nawalił stator czy impulsator?? chodzi mi o to jakie kable jakiego koloru i jak sprawdzać , mój skuter to Kymco Bet&Win 50 2t. i czy jak np wyciągne moduł i zaniosę do jakiegos serwisu ze skuterami to oni mogą sprawdzić na jakimś urządzeniu czy jego działanie jest poprawne czy nie? i czy ktoś z was był kiedyś w serwisie żeby zdiagnozować usterkę układu zapłonowego i ile takie coś może kosztować

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się