Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Tuning

1. kasar

Użytkownik

GB Motors Cyclone 4T - serwis twierdzi że zdjął blokadę. Tylko jedną bo ten model tyle posiada. Chodzi o śrubę na gaźniku. Faktycznie skuter teraz lepiej przyspiesza, zwiększyło się v-max. Jednak maksymalne obroty to ok 7200 (w czasie jazdy). Moje pytanie brzmi czy aby na pewno jest tylko jedna blokada i czy po zdjęciu blokady nie powinien osiągać większych obrotów? Zwłaszcza że producent podaje maksymalną moc przy 8000.

MADE IN PRC
    Napisano 1 rok temu #
  2. Sousek

Użytkownik

Wydaje mi się, że w prawie każdym skuterze jest jeszcze moduł do odblokowania.

Napisano 1 rok temu #
  3. madi

Użytkownik

Sousek napisał:

I tuleja na wariatorze

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
    Napisano 1 rok temu #
  4. Pietro

Użytkownik

madi napisał:

Sousek napisał:

I tuleja na wariatorze

dodam jeszcze wymianę dyszy

Napisano 1 rok temu #
  5. kasar

Użytkownik

A jakie obroty maksymalne powinien osiągać skuter po zdjęciu wszystkich blokad?

Napisano 1 rok temu #
  6. Pietro

Użytkownik

No chyba takie jak podaje producent, w instrukcji...

Napisano 1 rok temu #
  7. kasar

Użytkownik

Ale wydaje mi się, że po zdjęciu blokad prędkość obrotowa silnika się zwiększa, więc instrukcja podaje parametry dla zablokowanego skutera.

Napisano 1 rok temu #
  8. Pietro

Użytkownik

Żaden odblokowany moduł, nie da Ci większych obrotów silnika od jego możliwości. Chcąc uzyskać większe, musiałbyś ingerować w rozrząd -wałek ze zmienioną fazą rozrządu, zastosować głowicę z powiększonymi zaworami, gaźnik i automatycznie zwiększyć pojemność silnika, bo z czegoś ta moc, a związane z nią obroty muszą się brać, nie ma nic z niczego...

Napisano 1 rok temu #
  9. kasar

Użytkownik

ok, rozumiem:)

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się