Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Skutery

1. Kisiu1981

Użytkownik

Witam wszystkich! Miałem ostatnio niemiłą przygodę - zatankowałem benzynę z wodą. Dlatego też chciałbym ostrzec innych - wiem, że temat jest już oklepany w co najmniej dwóch działech ale uważam, że warto do niego wrócić zwłaszcza, że robi się zimniej i jakość paliwa staje się lepiej wyczuwalna. Chciałbym żebyśmy zrobili Czarną Listę stacji benzynowych. Oto moje typy:
    1. Shell w okolicy miejscowości Jagodne na trasie numer 2 (Wwa-Terespol) po prawej stronie jadąc do Warszawy-zatankowałem V-Powera z wodą i unieruchomiło mi to skuter.
    2.Stacje Statoil, zwłaszcza ta w Warszawie na rogu Wrocławskiej i Powstańców Śląskich-paliwo jest drogie i strasznie szybko schodzi. Zwłaszcza gaz.
    3.Stacja Łukoil w pobliżu miejscowości Glinojeck na trasie nr 7 (Gdańsk-Wwa). Oszukują na ilości zatankowanego paliwa - sprawdzone osobiście.

Polecam zaś z całego serca stacje Neste-tanio i naprawdę dobre paliwo, bez oszukiwania.

Kto następny ma spostrzeżenia?

Napisano 1 rok temu #
  2. HugoBoss

Użytkownik

Ja na Statoil w ogóle nie tankuje. Tylko Orlen lub BP , czasami Lukoil

Photobucket
    Napisano 1 rok temu #
  3. Dopesc

Użytkownik

Moje doswiadczenia.

Statoil Brodno benzyna sredniej jakosci i cena 4.58
    Masz racje na bemowe co stracja to kwaitek. Tam tankuje sporo ludzi wiec i ceny sa kosmiczne. za 95 licza tam 4.58-4.68

W zabkach <niedaleko brodna> tankuje na Neste za 4.30 i nie mam problemu z benzyna.

Nie rozumiem tylko jak moga oszukiwac cie na tankowaniu.
    Przeiciez dystrybutory maja homologacje i nie mozna przelaczyac licznika.

Napisano 1 rok temu #
  4. qazwsxedc

Użytkownik

Mi też zdarza się tankować na Neste i nigdy nie miałem kłopotów.

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  5. lukas548

Użytkownik

A ja teraz mam 2 stacje shell i tesco nie narzekam teraz mało jeżdże skuterem bo po przygodzie jak babsko wyprzedzało i wjechało na muj pas kierowcy aut nie uważają na nas

Napisano 1 rok temu #
  6. Kisiu1981

Użytkownik

Nie rozumiem tylko jak moga oszukiwac cie na tankowaniu.
    Przeiciez dystrybutory maja homologacje i nie mozna przelaczyac licznika.

Chodziło o to, że w czinkłeczento miałem butlę do której wchodziło 27,5 litra gazu na pusto do pełnego a na tym Łukoilu weszło mi 30! I nie był pusty! Żebym jeszcze przejechał więcej niż zwykle ale zrobiłem tyle samo kilometrów. Raz tak miałem w Zielonce na nie istniejącej już stacji na Wolności ale wtedy rzeczywiście przejechałem więcej. Wtedy po prostu bezpiecznik nie odbił ale to nie było oszukaństwo.

Napisano 1 rok temu #
  7. Kisiu1981

Użytkownik

Dziś też babsko na blachach WZ niemal otarło się o mnie gdy wjeżdżałem z Wisłosztrase na Toruńską. Wątpię żeby nie widziała ale różne kwiatki się zdarzają. Pewnie jakieś ślepe na emeryturze jechało. Wiem, że kierowcy samochodów nas nie widzą albo i nie chcą widzieć.
    A Ty, Lukas, nie masz problemów z benzyną z Tesco? Ja omijam te stacje szerokim łukiem od czasu jak na Górczewskiej zatankowałem Corsę i po kilku kilometrach dęba mi stanęła na środku skrzyżowania i za nic w świecie nie chciała odpalić. A mój szef tam tankował i, niestety, w niedługim czasie musiał zapłacić kilkaset złotych za czyszczenie wtrysków i całego układu paliwowego w Ibizie. Ja bym tę stację wrzucił na Czarną Listę...

Napisano 1 rok temu #
  8. Kisiu1981

Użytkownik

HugoBoss napisał:

Ja na Statoil w ogóle nie tankuje. Tylko Orlen lub BP , czasami Lukoil

A nie masz wrażenia, HugoBoss, że statoilowska benzyna jakoś szybciej się kończy? Bo ja kiedyś musiałem zalać na Statoilu - trzy razy - za każdym razem w innej lokalizacji ale efekt był ten sam - od pełnego do rezerwy jakieś 10 km mniej niż tankując np. na Orlenie.

Napisano 1 rok temu #
  9. chinczyk018

Użytkownik

Ja tankuje tankuje na Orlenie, dobra i pewna stacja plecam 8)

Napisano 1 rok temu #
  10. Kisiu1981

Użytkownik

Ja na Orlen nigdy nie narzekałem. Dobry jest.

Napisano 1 rok temu #
  11. Sousek

Użytkownik

Eko-Tank. Najgorsze co może być. W teorii są to No-Name ale znajdują się na różnych wsiach. Raz zabrał swoją maszynę w podróż i lałem tydzień tą benzynę. Po powrocie osiągi spadły, silnik gubił moc...Spaliłem do 0 tamto paliwo i działa jak dawniej. Podobno bardzo lubią dodać coś od siebie do wachy.

Napisano 1 rok temu #
  12. Leszek

Skuterowo.com

Ostatnio jest moda na dodawanie rozpuszczalników - identycznych jak do farb.

--

Kymco Downtown 300i ABS.

http://www.Leszek.OnAir.pl
    Napisano 1 rok temu #
  13. Kisiu1981

Użytkownik

Sousek - dodaj czerwonego STP do benzyny.

Słyszałem, że do ON dają wodę podobno, a do benzyny ON. Ale myślę, że to nie zawsze tak jest. Prawda jest taka, że leją co popadnie. I to, że się kupuje "lepszą" benzynę czy ropę (w sensie te ultimejty i wipałery czy werwy) nie znaczy, że nie będzie w niej niespodzianki...

Napisano 1 rok temu #
  14. madi

Użytkownik

do ON mozna dać benzyny wtedy nie gęstnieje tak

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
    Napisano 1 rok temu #
  15. Kisiu1981

Użytkownik

Ja daję. Do bioestru też gdy jest bardzo zimno dolewam.

Napisano 1 rok temu #
  16. Sousek

Użytkownik

Kisiu. Teraz jest w porządku bo to było przeszło w sierpniu. Ale na prawdę jeżeli ktoś ma w okolicy to niech omija szerokim łukiem. Ogólnie na tych wszystkich stacjach w tych wioskach i małych miastach tak się dzieje. Dodam, że owa stacja znajdowała się na trasie Osie-Świecie w województwie Kujawsko-Pomorskim.

Napisano 1 rok temu #
  17. karol7250

Użytkownik

Kisiu co do tego że na lukoilu koło glinojecka oszukują przekonałem się w te wakacje.Nie radzę tam tankować paliwo jest tam tańsze ale co z tego jak oszukują na ilości.

Napisano 9 miesiący temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się