Witam. Jestem posiadaczem Yamahy Axis. Skuter jak najbardziej się spisuje jednak chciałbym go trochę podrasować :) Jest już sportowy tłumik, wariator Hebo NG, wymieniane rolki i sprężyna, jednak silnik to nadal 50 ccm i to po przejściach :) Planuje kupno cylindra 80 ccm, mniej więcej orientuje się o co chodzi, jednak prosiłbym o poradę, bo nie wiem w jakich cenach mam się zamykać żeby uniknąć jakiegoś szmelcu :) http://allegro.pl/cylinder-glowica-80-cm3-yamaha-aprilla-zipp-cpi-i1699716268.html << Czy za taką cenę to już dobry cylinder ? Wiem też że trzeba wymienić wał korbowy, i tutaj też prosiłbym was o poradę, bo nie wiem czy kupić firmowy typu Stage 6 lub Polini, czy wystarczy zwykły 'no name'. Nie chce po prostu się rozczarować i kupić części która będzie gorsza niż ta którą mam :)
A tak btw.: Gdyby przerobić go na chłodzenie cieczą ? Wystarczy kupić cylinder do tego przystosowany i zrobić zbiornik, czy to większa filzofia ? Pytam bo lubię trochę pokombinować i jeśli nie będe musiał na to wydać dużo kasy to chętnie go przerobie na takowy ;) Z góry dzięki :)