Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Prawo Jazdy

Co Cię najbardziej irytuje na polskich drogach?

(16 wpisów)

1. Leszek

Skuterowo.com

Wyraź to!

--

W Skuterowo.com od samego początku. Kymco New Dink 2010

http://www.Leszek.OnAir.pl
    Napisano 1 rok temu #
  2. qazwsxedc

Użytkownik

Jakość dróg i ignorancja kierowców "katamaranów" odnośnie prowadzących jednoślady!

KYMCO New Dink 200i

Napisano 1 rok temu #
  3. Patrykk

Użytkownik

Dokładnie jak poprzedni właściciel mojego skutera ;-) .

SPRZEDAŻ Części TUNINGOWYCH oraz Zamiennych. Ceny ustalane indywidualnie, brak stałych marży ! .

Profesjonalny Serwis i TUNING SKUTERÓW.

Tel. 505 831 597

gg. 11298253 (niewidoczny)

ZAPRASZAMY !
    Napisano 1 rok temu #
  4. youngcolor

Użytkownik

Na jaakość dróg nie narzekam, mi one odpowiadają (senda robi swoje :P)
    Czasami niektórzy kierowcy naprawdę przeginają. Tyle.

Pozdrawiam,

youngcolor

Derbi Senda X-TREME SM 2002r!!
    Napisano 1 rok temu #
  5. Pawlom95

Użytkownik

A ja narzekam na jakość dróg i to bardzo:) szczególnie teraz po zimie jest tyle dziur ze zawsze zwalniam do 30km/h, no a kierowcy u nas są tez bardzo mili jak zapewne wiecie

Napisano 1 rok temu #
  6. Gorzki

Użytkownik

Jakość dróg to najgorsza.... i jeszcze Ci co Tirami jeżdżą wrrr jak z lewego pasa zjeżdżają w prawo buraki,

;))
    Napisano 1 rok temu #
  7. Leszek

Skuterowo.com

To norma, zwłaszcza w piątki. To odnośnie TIRów.

Napisano 1 rok temu #
  8. Majker

Użytkownik

Drogi są spoko, raczej, jako kierowca 50-tki, nie mam zastrzeżeń.

Wkurza mnie za to ignorancja. Wszelka. Szczególnie, jak mnie ktoś spycha do rowu przy wyprzedzaniu. Po kilku tysiącach przejechanych kilometrów stwierdziłem, że nie ma co siedzieć jak mysz pod miotłą i dość często używam klaksonu i/lub dolnej pozycji włącznika świateł długich(zależy od sytuacji).

Pchanie się w korkach to moja pasja, może to zabrzmi infantylnie, ale jak mi ktoś mało miejsca zostawia, to tym lepiej, bardzo leczy nadszarpnięte ego, gdy się wtedy cisnę :)

Uważam też, że należy doprowadzić, aby w polskich miastach powstawały specjalne miejsca parkingowe dla jednośladów, jak na południu Europy. Wprawdzie skuter wszędzie się wciśnie, ale wolałbym go zostawiać w miejscu bezpiecznym i przeznaczonym do tego :)

Pozdrawiam!

Michał Pawlak, zastępca redaktora naczelnego serwisu http://www.Skutery-Info.pl
    Napisano 1 rok temu #
  9. przemco

Użytkownik

Czy o coś takiego Ci chodzi?

Kymco to moje HOBBY
    Napisano 1 rok temu #
  10. Majker

Użytkownik

Bardziej o coś takiego :) Od 0:50, jak jest korek.

Napisano 1 rok temu #
  11. Gorzki

Użytkownik

Dzisiaj mnie gośćiu taki wnerwił. Jedziemy sobie z kolegą zadowoleni i on zjechał na lewy pas. Bo to była dwupasmówka Na co ten kierowca Renault Clio co jechał koło niego zaczął klnąć "Ty h*** jeb*** ku*** którym ty ***** pasem jeździsz" i jeszcze inne tego typu wyzwiska. Zero kultury. Bo przecież można jechać wszystkimi pasami.

Napisano 1 rok temu #
  12. Jajowy95

Użytkownik

Mnie naj bardziej denerwują kierowcy którzy myślą że są panami ulicy
    wiem jak mój ojciec też jeżdżił motorowerem i ma szacunek do skuterowców a nie tak jak inni
    zajedzie ci droge przed samym kołem a póżniej sie pochwali jak to on potrafi władać językami obcymi(łaciną)

Napisano 1 rok temu #
  13. TomekMk

Użytkownik

Ja po paru tygodniach jazdy mam takie jedno generalnie wrazenie: myslalem, ze bedzie duzo, duzo gorzej :) Zdecydowana większość kierowców widząc jednoślad omija szerokim łukiem, a w korkach się odsuwają na bok, zeby pozwolić przejechać.
    Problematyczne są dwa rodzaje kierowców:
    - cham - taki, który celowo zagradza albo zajeżdża drogę, wykorzystuje bezczelnie przewagę masy pojazdu i w swoim zakutym łbie nie widzi ryzyka, że w ten sposób po prostu może zabić człowieka; dotąd takich ewidentnych chamów spotkalem z 2-3;

dużo częstszym przypadkiem jest drugi typ kierowcy czyli

- gamoń - taki, co nie patrzy na boki ani w lusterka i jest gotów człowieka zabić bo "nie zauważył". Wcale nie jest tak, ze bywają to tylko kobiety, faceci mają tak samo: starsi, młodsi.

Już parę razy straciłem cierpliwość, ale nie wdałem się w pyskówkę tylko spokojnym głosem zwróciłem uwagę na to, czym Ci ludzie ryzykują. Tylko jeden się stawiał i wrzeszczał, reszta zwykle przeprasza i tłumaczy, ze "nie widziałem"... Jeden gość - jechał z kolegą rozklekotanym golfem, obaj w kombinezonach roboczych, usmarowani, na tylnym siedzeniu sprzęt budowlany - jak mu powiedziałem przez otwartą szybę, że mi zajechał drogę i że to niebezpieczne, podjechał do mnie po chwili, przeprosił i powiedział, ze jego nastoletni syn też jeździ skuterem, że on się o niego boi i że mnie strasznie przeprasza.
    No więc - głowy do góry, idzie ku lepszemu :)

kymco agility 50
    Napisano 1 rok temu #
  14. Cash

Użytkownik

Jeden gość - jechał z kolegą rozklekotanym golfem, obaj w kombinezonach roboczych, usmarowani, na tylnym siedzeniu sprzęt budowlany - jak mu powiedziałem przez otwartą szybę, że mi zajechał drogę i że to niebezpieczne, podjechał do mnie po chwili, przeprosił i powiedział, ze jego nastoletni syn też jeździ skuterem, że on się o niego boi i że mnie strasznie przeprasza.

Niezła historia. Trafiłeś na rzadki rodzaj człowieka - takiego, który potrafi przyznać się do błędu.

--

'01 Aprilia Habana 49cc
    Napisano 1 rok temu #
  15. qazwsxedc

Użytkownik

Ja myślałem, że gatunek takich ludzi już wymarł!

Napisano 1 rok temu #
  16. kinio64

Użytkownik

Drogi drogi i jeszcze raz drogi są po prostu fatalne.

Napisano 1 rok temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się