Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Tuning

BLOKADA STREET 50

(100 wpisów)

Tagi:

1. Anonim

Spokojnie i bez nerwów.
    Podkładka - tak jak napisał kisiu.

Napisano 1 rok temu #
  2. Xartx

Użytkownik

Dobrze, tylko na tych filmikach nie pokazują co wyciągnąć :-) dlatego pytam jak to wygląda .

PS: jak bym może rozkręcił to bym znalazł podkładkę ale skąd wiedzieć czy to ta ?

Napisano 1 rok temu #
  3. Xartx

Użytkownik

Już wiem , przepraszam za problem , dziękuję za pomoc !

Napisano 1 rok temu #
  4. Kisiu1981

Użytkownik

To taka trochę większa obrączka ślubna :lol:

Napisano 1 rok temu #
  5. Xartx

Użytkownik

Tak :) teraz muszę czekać bo nie wiem co robić , klucze wszystko jest . Mam jak zablokować ale nie drgnie ani trochę :mrgreen: tak to już jest . A i jak wy możecie znowu zakręcić to tą samą śrubką przecież nie będzie trzymać , jakieś pomysły ? muszę jakoś to w końcu oderwać hehe

pozdrawiam.

Napisano 1 rok temu #
  6. Kisiu1981

Użytkownik

Najprostszą odpowiedzią byłoby "więcej siły" ale to i tak jasne. Ewentualnie można zrobić nacięcie na brzegu wariatora :D A tak na poważnie to nie wiem, może jakiś ścistak?

Napisano 1 rok temu #
  7. Xartx

Użytkownik

Ale jak kręcę z całej siły to mi skuter podnosi i nic , a nie będę w klucz uderzał bo może się coś urwie bo się to trochę przestawia jak przekręcam z całej siły ..

Napisano 1 rok temu #
  8. Xartx

Użytkownik

Udało mi się odkręcić mam pytanie czy to tą podkładkę muszę wyciągnąć jestem na 90% pewien że tak , ale chcę się upewnić , bo to Inca 50 więc proszę o szybką odpowiedź czy to ta .

Zdjęcia:
    http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwex.jpg/
    http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwee.jpg/
    http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwes.jpg/
    http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepweq.jpg/

pozdrawiam, czekam :-)

Napisano 1 rok temu #
  9. KrzysiekP

Użytkownik

Xartx tak to jest ta "obrączka" zdejmij tylko ja i dostaniesz siły do 65km/h (tak mi pokazuje wskaźnik)

KrzysiekP

Moje Gadu-Gadu

Napisano 1 rok temu #
  10. wybuchowy

Zablokowany

To jedna z blokad, tzw: tulejkaa dystansowa, zdejmij ją a skuter dostanie kopa :) Pozdrawiam!

Napisano 1 rok temu #
  11. Xartx

Użytkownik

THX zaraz po napisaniu zakręciłem bo zobaczyłem na kilka postów wyżej na post Kisiu1981 wielkie dzięki ! z górki zamknie licznik na prostym do 70 pod górkę słabiutko bo ledwo 60 nie mówię o takiej stromej tylko lekkiej .Kolejne blokady dopiero za jakiś czas . Pozdrawiam !

Napisano 1 rok temu #
  12. KrzysiekP

Użytkownik

Xartx nie ściągaj pozostałych blokad. Sam jak to zrobisz to najprawdopodobniej będziesz miał kłopoty z regulacją a po za tym mało kto wie że inca street 50 ma zaprogramowany moduł zapłonu. Mnie to powiedział mechanik w salonie gdzie kupiłem i to się potwierdziło mi gdy chciałem go rozkulać z górki do prędkości ponad 65km/h. Moja sztuka akuratnie poszła wg licznika max do 65.

Napisano 1 rok temu #
  13. Dopesc

Użytkownik

KrzysiekP napisał:

Xartx nie ściągaj pozostałych blokad. Sam jak to zrobisz to najprawdopodobniej będziesz miał kłopoty z regulacją a po za tym mało kto wie że inca street 50 ma zaprogramowany moduł zapłonu. Mnie to powiedział mechanik w salonie gdzie kupiłem i to się potwierdziło mi gdy chciałem go rozkulać z górki do prędkości ponad 65km/h. Moja sztuka akuratnie poszła wg licznika max do 65.

Mi licznik pokazuje 70 km/h .Jak zjezdzalem z wiaduktu i przekraczalem 73 km/h to skuter jak by przerywal. Czuc ze modul go blokuje.

Napisano 1 rok temu #
  14. Xartx

Użytkownik

Mój z górki faktycznie z trudem przekracza 70 ale przekracza , no zgodzę się że potem jak by już nie mógł sam iść więcej , choć ja tego nie odczuwam .A co muszę zrobić żeby chociaż po prostej też szybciej trochę się rozpędzał ? teraz trochę testuję ustawienia gaźnika , bo jak wcześniej pisałem po zmianie jak by zwolnił teraz wróciłem z powrotem i sprawdzę :-) pozdrawiam.

Napisano 1 rok temu #
  15. Kapuchon

Użytkownik

Ja w swoim skuterku odkrecilem srubke ktora blokowala calkowite otwarcie przepustnicy i na prostej leci 70 ;] Mozliwe jest to zeby byla to jedyna blokada ?

Ja w Korkach Nie Stoję !

Napisano 1 rok temu #
  16. Dopesc

Użytkownik

Kapuchon napisał:

Ja w swoim skuterku odkrecilem srubke ktora blokowala calkowite otwarcie przepustnicy i na prostej leci 70 ;] Mozliwe jest to zeby byla to jedyna blokada ?

A gdzie ta sróbka ? :P

Napisano 1 rok temu #
  17. Kapuchon

Użytkownik

W moim 139qmb byla ona obok srubki do regulacji wolnych obrotow. Jak cos to mam i Rometa XS50 a napisalem tutaj przy okazji ;]

Napisano 1 rok temu #
  18. juliusz123

Użytkownik

wiem ze to trochę stary temat ale mam pytanie
    ile będzie kosztowała blokada na CDI :?:

Napisano 1 rok temu #
  19. Tomaszinca

Użytkownik

A ja mam pytanie dotyczące mojej inki xD
    Ponieważ na zimnym silniku jak przyspieszam jest ok ale jak sie troszke nagrzeje to tnie mi go strasznie tak jak by nie zmieniał biegu tnei przewaznie do 55 od 30 40 róznie i jest to bardzo meczące;d

Co może byc tego przyczyną?;D

Napisano 1 rok temu #
  20. KrzysiekP

Użytkownik

Tomaszinca a może powiesz jaki masz model spróbujemy coś poradzić 8)

Napisano 12 miesiący temu #

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się