Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Serwis

Bardzo gorący tłumik w Kymco Vitality

(8 wpisów)

1. Qnradek

Użytkownik

Moje Kymco Vitality (przebieg 6500km) strasznie szybko się grzeje i po kilkunastu minutach jazdy tłumik robi się aż czerwony. Dodatkowo nieraz słychać także z niego strzelanie gdy się go gasi. Co jest nie tak ? Z góry dzięki za pomoc.

Napisano 4 miesiące temu #
  2. Kapuchon

Użytkownik

To że po zgaszeniu cyka z tłumika to zupełnie normalne. To że szybko się grzeje to także normalne. Spaliny są strasznie gorące więc wylatując na zewnątrz przez tłumik go ogrzeją.

Ja w Korkach Nie Stoję !

3. mario_78_78

Użytkownik

Normalne, że sie grzeje ...ale do czerwoności to już chyba nie za dobrze ... może jest troszke przypchany i spaliny nie maja wolnego wylotu

4. madi

Użytkownik

U siebie nie widziałem nigdy, żeby był czerwony... Cykanie w czasie stygnięcia są normalne, wiadomo, metal się kurczy. Najgorszy jest smród jak się nowy tłumik wypala ;]

Nie pomagam na PW i GG, od tego jest forum.
  5. andrzej2310

Użytkownik

Przytkany tłumik albo zła mieszanka paliwowo-powietrzna.

Kymco Vitality.

Honda PCX 125.
  6. Whistler

Użytkownik

Tak jak pisze andrzej2310, coś z mieszanką jest nie tak, albo z tłumikiem. To, czy mieszanka jest właściwa, dobrze widać po świecy. Wykręć ją i porównaj ze zdjęciami w tym świetnym tutorialu: skutertuning.pl/260.htm?sid=5fb16b000e447d7bb991b1cb4b732618
    Podano tam też przyczyny takiego a nie innego wyglądu świecy.

//edit
    Pewnie to wiesz, ale wolę wspomnieć, żeby mieć spokojne sumienie :-)
    Przy wkręcaniu świecy na miejsce, uważaj aby gwint szedł prosto, bo jak wkręcisz krzywo i jeszcze na siłę, to możesz mieć potem większy problem niż tylko gorący tłumik...

Już NIE LUBIĘ skuterowo.com na facebooku. Ten $#%^@! popup zachęcający do polubienia go, wyskakuje nawet na stronie logowania! Na pc jest to jeszcze do zniesienia, ale na tablecie często "ucieka" mi to okienko poza ekran. Jak już tak bardzo chcecie się wypromować, to powiększcie tą pływającą listwę z lewej strony. Zainteresowani zobaczą.

7. barteklodz

Użytkownik

za uboga mieszanka

gaźnik do regulacji

Kymco B&W 170
  8. MichalWujak

Skuterowo.com

Jak wyżej, jeżeli będziesz tak dalej jeździł to może ci wypalić dziurę w tłoku. Niby teraz skuter ma większy wygar ale tak nie można tego zostawić.

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się