Logowanie | Rejestracja | Forum | Społeczność

Forum » Serwis

Akumulator - czy trzeba odłączać w trakcie ładowania?

(5 wpisów)

1. m_i_n

Użytkownik

Witam,

Jako że używam skutera sporadycznie, poradzili mi w serwisie abym kupił sobie prostownik i doładowywał akumulator bo jest ciągle rozładowany. Nabyłem właśnie Oxford oximiser 900.

I moje pytanie, czy podczas ładowania muszę odłączać aku od skutera?

W zestawie od oxforda jest taka specjalna przejściówka którą można na stałe przykręcić do aku aby potem wygodnie podłączać prostownik - to sugerowało by że nie trzeba odłączać skutera, bo po co by dawali taki element, ale chciałbym się upewnić jak to jest :)

Skuter to Peugeot Kisbee.

Napisano 5 miesiący temu #
  2. ApRiLiA

Użytkownik

Sam dokładnie nie wiem ale na wszelki wypadek odłącz nie warto ryzykować :D
    PZDR

Ja w korkach nie stoje !

3. roomcajz

Użytkownik

ja bym odłączył i wyjął. przy ładowaniu istnieje ryzyko wylania elektrolitu. po co ma lecieć do skuta?
    Jeśli rzadko jeżdzisz to wyjmij i trzymaj w cieple. a jak zachce Ci się jeżdzić to zamontuj znowu i już.

..:tempus breve est:..
  4. m_i_n

Użytkownik

Hmmm, nie aż tak rzadko żeby się bawić aż w wyciąganie akumulatora ;) Po prostu moje wypady są za krótkie żeby się zdążył porządnie naładować. Ale całościowe wyciąganie to już przesada bo zanim bym zmontował wszystko to by mi się odechciało :p

5. elastyna

Użytkownik

Ja ładuje prostownikiem przeznaczonym do ładowania właśnie akumulatorów skuterach,quadach itp i zawsze ładuje na akumulatorze podłączonym do skutera jeszcze nigdy mi się nic nie zdażyło przy ładowaniu.

Cpi Oliver 2t 2005r

Śledź temat za pomocą RSS

Odpowiedz

Musisz się zalogować, żeby napisać odpowiedź.

Nie masz konta? Zarejestruj się